Schipbreuk bedreigt zeldzame pinguïnkolonie op Zuid-Atlantisch eiland
Nieuws, Wereld, Milieu -

Schipbreuk bedreigt zeldzame pinguïnkolonie op Zuid-Atlantisch eiland

Het Schip MS Olivia, dat met een lading sojabonen op weg was van Rio de Janeiro naar Singapore, is gestrand op Nightingale Island. De 1.500 ton ruwe olie die het schip ondertussen gelekt heeft, vormt een ernstige bedreiging voor de Rockhopper pinguïns.

dinsdag 22 maart 2011 17:17
Spread the love

Nightingale Island, een Brits overzees gebied in de zuidelijke Atlantische Oceaan, is de belangrijkste thuisbasis van deze zeldzame pinguïnsoort. 

De gelekte olie rondom Nightingale Island strekt zich uit tot zo’n tien kilometer voor de kust. Honderden pinguïns hebben de zwarte smurrie al in hun vacht kleven. Daarnaast bestaat het gevaar dat de schipbreuk leidt tot een explosieve groei van ratten. Als deze knaagdieren toegang tot het eiland krijgen, heeft dit nefaste gevolgen voor de inheemse zeevogels. De ratten zouden immers hun eieren en kuikens opeten.

Nightingale Island is de habitat van miljoenen zeevogels. Er zijn meer dan 200.000 Rockhopper pinguïns op het eiland. Nightingale is één van de twee grote eilanden van de Tristan da Cunha groep en is ‘knaagdiervrij’. Als ratten voet aan wal krijgen, zal de impact op de natuur verwoestend zijn. Momenteel stelt het ‘Tristan Conservation Team’ alles in het werk om een grootschalige ecologische ramp te voorkomen.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!