Enkele vrijwilligers van Greenpeace hadden de oproep ook gelezen en verzamelden handtekeningen voor hun Stap uit Kernenergie actie.

De kernramp in Fukushima is niet uit het nieuws te branden. Gelukkig zijn er de geruststellende berichten dat: "onze door hard labeur verkregen tuingroenten niet besmet zijn".

Waarom zouden we tegen kernenergie zijn? De ADR-vrachtwagens vormen een veel groter gevaar. Kerncentrales worden natuurlijk niet veiliger omdat er ook andere rampen kunnen gebeuren. En de gevolgen van een ramp met een ADR-voertuig zijn niet te vergelijken met deze door een ramp met een kerncentrale.

Een sit-in heeft het voordeel dat je rustig kunt praten met iedereen

Nieuws, Wereld, Milieu, België, Kernwapens, Kernenergie, Kerncentrales, CO2-uitstoot, Co2, Fukushima, Kernramp -

De kernramp in Fukushima bedreigt uw prei niet!

dinsdag 22 maart 2011 12:45
Spread the love

ANTWERPEN – Via een Facebook-oproep van een ongeruste moeder hield zondag een 150-tal personen een sit-in op de Antwerpse Groenplaats tegen het langer openhouden van de kerncentrales.

Er is de Belgische wet van 2003 die een uitstapscenario uit kernenergie heeft goedgekeurd. Daar mogen politici nu niet op terugkomen.

Er zijn voldoende redenen om geen verlenging meer goed te keuren. De ‘believers’ in kernenergie herhalen steeds weer dat alles veilig en noodzakelijk is.

De tegenstanders wijzen op de mogelijke maatschappelijke gevolgen als het zou misgaan. De kernramp in het Japanse Fukushima heeft nog maar eens bewezen dat het ook af en toe misgaat. En met welke gevolgen?

take down
the paywall
steun ons nu!