Nieuws, Cultuur, België, Stampmedia, Jeugdboekenweek, Stichting Lezen -

Jeugdboekenweek in teken van geheim

Zaterdag 19 maart gaat in heel Vlaanderen de Jeugdboekenweek van start. Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen er van 19 maart tot 3 april terecht. Stichting Lezen wil dat scholen extra aandacht schenken aan jeugdboeken. De Stichting brengt een vervolgverhaal over geheimen uit, het thema van de week.

vrijdag 18 maart 2011 12:00
Spread the love

Naar aanleiding van de jeugdboekenweek 2011 heeft Stichting Lezen een vervolgverhaal bedacht. Vijfenvijftig auteurs en illustrators schreven en tekenden eraan mee.

Tijdens de jeugdboekenweek werken sommigen er met een groep kinderen aan verder in enkele bibliotheken. Wie waar en wanneer aan de slag gaat, staat binnenkort op de website.

Alle handgeschreven teksten en illustraties worden gepubliceerd in een groot boek. Op zondag 3 april verstopt Stichting Lezen dit unieke exemplaar op een geheime plek. Gedurende de jeugdboekenweek verschijnt elke dag een tip op de website. De eerlijke vinder wint het boek aan het einde van de week.

Mishandeling

“We hebben voor het thema ‘geheim’ gekozen omdat je hiermee bijna alle richtingen uitkan: geheime clubs, mishandeling, detectives …”, vertelt Griet Loix, coördinator van de jeugdboekenweek. “Bovendien zijn er veel goede boeken over geschreven voor jongens en meisjes.”

Gevarieerde activiteiten

Naast het vervolgverhaal van Stichting Lezen zullen een aantal grote bibliotheken ook een feest organiseren. Enkele auteurs geven lezingen op scholen. De volledige agenda vind je hier.

Stichting Lezen wil kinderen niet alleen laten lezen of voorlezen. Ook stimuleert de stichting scholen om met recente boeken aan de slag te gaan. “De boeken die scholen gebruiken staan daar vaak al jarenlang. Daarom bieden wij goedkope boekenpakketten aan”, zegt Griet Loix.

© 2011 – StampMedia – Nele Lauryssen

take down
the paywall
steun ons nu!