Lokaal, Stampmedia, Genk, Genk, Jeugdhuis Ginsert -

Bezoekers Evanement amuseren zich met kledingruil

GENK - Jeugdhuis Ginsert in Genk was tijdens ‘Evanement’ het decor voor een kledingruil en ‘Vestiaire Populaire’. Bezoekers konden hun klerenkast vernieuwen door een kledingstuk te ruilen of zich te laten restylen.

vrijdag 18 maart 2011 11:50
Spread the love

Vzw Emma organiseert elke maand een kledingruil in Antwerpen. “Wij doen dit al zes jaar. Te veel mensen kopen elke zaterdag nieuwe kleding. Dit is een manier om nieuwe kleding te vinden zonder veel geld uit te geven”, legt Pascale Daniëls van vzw Emma uit.

“Op Evanement staan we nu voor de tweede keer. In Antwerpen is ruilen echt een hype. Veel jonge mensen en fashionvictims komen naar onze kledingruil.”

De 19-jarige Evelien Froyen gaat wel eens naar de kringloopwinkel, maar ging nooit eerder naar een kledingruil. “Ik vind dit een tof initiatief. Je maakt anderen blij met kleding die je toch niet meer aandoet en je kan je eigen kast aanvullen. Zo zijn beide partijen tevreden.”

“Volgens mij bestaat er een verkeerd beeld over tweedehandskleding. Nieuwe kleding wordt door verschillende klanten gepast en is dus eigenlijk ook al eens gedragen. Toch is tweedehandskleding nu weer hip”, zegt Eveliens tante Gerarda Lamerichs.

Vestiaire Populaire

Naast de kledingruil konden de bezoekers zich volledig laten gaan tijdens ‘Vestiaire Populaire’, een ander initiatief van vzw Emma. Jong en oud kon zich hier een glamour- of discolook aanmeten in een mobiele kleedkamer.

Theaterkostuumontwerper Pieter Van den Zegel fungeert als stylist. “Ik vind het een mooi idee om oude kleding een nieuwe bestemming te geven. Daarnaast is het milieubewust, dat is tegenwoordig erg belangrijk.

Met de Vestiaire Populaire proberen we mensen los te maken. Soms trekken ze na een halfuurtje twijfelen dan toch die gekke hoed aan, dat is mooi om te zien.”

Ongedwongen

“Dit is fantastisch”, glundert Ingrid Meyvis uit Hasselt. “Er heerst een ongedwongen sfeer en de muziek is herkenbaar voor iedereen. De generatiekloof verdwijnt. Jong en oud uit verschillende culturen komen samen en hebben plezier in het verkleden. Dit zouden ze elk jaar moeten doen!”

© 2011 – StampMedia/Xios – Liesbeth Merckx

take down
the paywall
steun ons nu!