Samenleving, Antwerpen, Jongeren, Lokaal, Stampmedia, Antwerpen, Antwerpen europese jongerenhoofdstad, Aeyc, Marc Van Peel, Studentenjob -

Antwerpen stemt studentenjob af op studie

ANTWERPEN - Met 750 studentenjobs wil de stad Antwerpen jongeren de kans geven werkervaring op te doen. Elk jaar biedt de stad 500 studentenjobs aan tijdens de zomervakantie. Daarnaast leveren 250 studenten een bijdrage aan de activiteiten van Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad.

vrijdag 18 maart 2011 14:15
Spread the love

“Naast de 500 jobstudenten die we elk jaar nodig hebben tijdens de zomervakantie, zoeken we dit jaar nog 250 studenten extra. Die zullen we inzetten tijdens weekends en schoolvakanties bij de activiteiten van Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad”, zegt Marc Van Peel (CD&V), schepen voor Personeel.

Divers aanbod

Vince Buyssens (21) is momenteel in dienst als student bij de stad Antwerpen. Hij geeft verslag over Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad. “Samen met een andere student schrijf ik artikels voor Belga en Gazet van Antwerpen en we filmen ook. Zo’n kans als student journalistiek is niet iedereen gegeven, dus ik grijp ze met beide handen. Ik zou dit absoluut opnieuw doen, ook omdat het goed betaald is.”

“Zoals veel bedrijven vangt de stad  de afwezigheden van personeel tijdens de zomer met studentenjobs op”, zegt Van Peel. “Maar we willen jongeren ook de mogelijkheid bieden om ervaring op te doen. Daarom reiken we dit jaar specifiekere jobs aan. Jongeren kunnen kiezen voor een job die aansluit bij hun interesses of studiegebied. Zo zijn er baantjes bij de buitenschoolse kinderopvang of als animator. Jongeren leren de stad kennen als werkgever voor later. We willen de diversiteit van de stad weerspiegelen in de studentenjobs. Er is voor ieder wat wils, ook voor gehandicapten of allochtonen.”

1.200 kandidaten

Hoewel jobstudenten een mooi loon opstrijken bij de stad, denkt Van Peel niet dat de stad een bedreiging vormt voor andere, kleinere bedrijven of vrijwilligersorganisaties.

“Vorig jaar hadden we ongeveer 1.200 sollicitaties voor 500 jobs. We nemen dus niet alle studenten in beslag. Verder weet ik natuurlijk niet wat studenten precies in de privésector verdienen, maar vaak kiezen studenten gewoon de job die hen het meest aanspreekt.”

Online solliciteren

“Studenten kunnen vanaf 16 maart drie weken lang online solliciteren voor de jobs. Voor sommige functies loten we iemand, voor andere functies screenen we de kandidaten eerst op hun cv. In de paasvakantie moeten zij nog even langskomen voor een gesprekje. Begin mei weten de studenten of ze al dan niet aangenomen worden.”

© 2011 – StampMedia – Nele Lauryssen

take down
the paywall
steun ons nu!