Affiche van de protestoptocht voor de Kinderboerderij van Wilrijk
Lokaal, Wilrijk, Antwerpen, Kinderboerderij -

Protestoptocht Kinderboerderij Wilrijk

Stap mee vóór een openbare Kinderboerderij! In je gewone kleren, je vrolijkste outfit of … verkleed als dier? Hoe je er ook uitziet, je bent meer dan welkom! Muzikaal aangelegd? Breng een instrument mee en zorg voor de beestige animo! Kinderboerderij Wilrijk: openbaar en sociaal!

donderdag 17 maart 2011 16:25
Spread the love

Zaterdag 2 april om 14 uur op de Bist in Wilrijk: proteststoet

Het stadsbestuur van Antwerpen heeft de bedoeling om de Wilrijkse kinderboerderij te privatiseren om op die manier vier voltijdse banen te besparen. Dat staat in een geheim gehouden verslag van het schepencollege van vrijdag 2 juli 2010. De PVDA voerde hier actie rond, en dat kwam al uitgebreid in de pers.

Ondertussen raakte ook een collegebesluit van 26 november 2010 openbaar. Hierin staat dat het college een meer bedrijfsgeoriënteerde werking van de kinderboerderij wil en dat het een privépartner voor het dagelijkse beheer van de kinderboerderij zoekt.

Privatisering leidt nooit tot de beloofde verbeteringen (meer aanbod, meer dienstverlening, lagere prijzen, betere werkomstandigheden), wel tot minder aanbod, minder dienstverlening, duurdere prijzen en minder personeel. Kijk maar naar De Post en de energiemarkt.

Wij pleiten voor: Een openbare kinderboerderij (dus niet in privéhanden). Gratis en dus toegankelijke dienstverlening voor iedereen. Voldoende personeel om de toekomst van de kinderboerderij te garanderen. Uitbouw van het educatieve deel (stadskinderen in contact brengen met échte dieren, leren dat voedsel niet in de supermarkt gemaakt wordt, …)

Blijvende en zelfs meer ondersteuning voor het sociale aspect (de kinderboerderij werkt samen met zo’n 30 instanties, waardoor wekelijks meer dan 60 personen met een handicap of sociale problemen actief meewerken. Extra geld voor het onderhoud en de renovatie van de gebouwen. 

Wat kan je doen? Kom op 2 april om 14 uur naar de Bist en stap mee in onze ‘Carnaval des animaux’-stoet.

take down
the paywall
steun ons nu!