Nieuws, Brussel, Actie, Apartheid, BDS, Israël Palestina -

Israëlische controlepost in de Nieuwstraat

Israëlische controlepost in de Nieuwstraat
dinsdag 15 maart 2011 14:50

In de zeer drukke Brusselse Nieuwstraat voerde een aantal Belgische organisaties een actie in het kader van de jaarlijkse Israël Apartheid Week. Aan de Finistère-kerk stond een controlepost. Actievoerders, verkleed als Israëlische soldaten en Palestijnen speelden 4 uur lang scènes uit het dagelijkse leven aan de Israëlische checkpoints.

De Israël Apartheid Week is een jaarlijks evenement dat ontstond in 2005 aan de universiteit van Toronto. De actievoerders willen het publiek sensibiliseren over de politieke situatie in Palestina en Israël, en de Boycott, Divestment & Sanctions-beweging (BDS) ondersteunen.

take down
the paywall
steun ons nu!