Al Jazeera Children

Al Jazeera begint Engelstalig kinderkanaal

De Arabische nieuwszender Al Jazeera begint een kinderkanaal in het Engels. Daarop zal onder meer een tekenfilmserie over jongeren in Gaza te zien zijn.

woensdag 9 maart 2011 16:49
Spread the love

Het nieuwe kanaal, dat eind volgend jaar de lucht ingaat, moet Al Jazeera meer gewicht geven op de Aziatische en Noord-Amerikaanse kabel. De nieuwe zender, Al Jazeera Children (JCC), komt voor 90 procent in handen van Qatar Foundation, een non-profitorganisatie die werd opgericht door de emir van Qatar.

De programma’s worden deels overgenomen en vertaald van de Arabische kinderzender, die al sinds 2005 uitzendt. De zender richt zich voornamelijk via satelliet op kinderen tussen zeven en vijftien in het Midden-Oosten en Europa.

Vormelijk vertonen de educatieve tekenfilms veel gelijkenissen met gelijkaardige kanalen van bijvoorbeeld de BBC, maar de focus ligt op de Arabische wereld. Still Alive in Gaza is bijvoorbeeld een documentaire over Palestijnse kinderen in de Gazastrook. De tekenfilm Saladin vertelt het verhaal van de kruistochten vanuit het perspectief van de moslimheld. En in “De Koranwedstrijd” nemen kinderen uit de hele wereld het tegen elkaar op om de Koran uit het hoofd te reciteren.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!