Verslag, Nieuws, Politiek, België, Belastingparadijzen, Fiscus, Fiscale ontduiking -

Total België betaalt geen belastingen op 6,5 miljard euro invoer

Wie belastingen wil ontduiken, moet niet langer frauderen. Toch niet als je een groot bedrijf bent. Dan kun je met de fiscus afspreken dat je geen belastingen meer betaalt. Ingrid Van Daele van Knack schreef een verbijsterend artikel over de afspraken die fiscale ambtenaren maakten met Total België. Het vervolg, een al even onwaarschijnlijke mediastilte. We publiceren het volledige artikel.

dinsdag 8 maart 2011 13:20
Spread the love

Onbegrijpelijk hoe weinig aandacht er is in onze media als het gaat om tientallen miljoenen euro die Justitie verloren laat gaan, of zelfs geen aandacht als de fiscus een groot bedrijf vijf jaar belastingvrijstelling geeft op de invoer van miljarden euro… en hoe alle aandacht gaat naar een lobbyreis van 92.000 euro. Die bedenking verscheen in het zondag verschenen artikel Fernand Koekelberg en nog veel erger.

Het is natuurlijk erg dat bij de politietop één en ander fout loopt, dus geen probleem dat daar aandacht voor is. Maar het is onbegrijpelijk dat er niet meer aandacht is voor onder andere het grote aantal fiscale fraudedossiers dat verjaart.

Alles kan nog erger

En alles kan blijkbaar altijd nog erger. Een bedrijf als Total België kan met de fiscus afspreken geen belastingen meer te moeten betalen op de jaarlijks ingevoerde olie ter waarde van 6,5 miljard euro. Wanneer Knack-journaliste Ingrid Van Daele dit aantoont, verwacht je een storm van verontwaardiging in de media, in de politiek, in de samenleving, ja zelfs in het bedrijfsleven.

Hoe groot is dan de verbazing wanneer dergelijk artikel zelfs geen rimpel in de mediavijver in beweging krijgt. Omdat er niet genoeg aandacht kan zijn voor dit schandaal – een regelrechte verkrachting van het algemeen belang – publiceren wij ook op DeWereldMorgen.be het volledige artikel

Klik hier voor het artikel –  Geen artificiële constructie

take down
the paywall
steun ons nu!