Lokaal, Antwerpen, Murga, La murga Armada, Jongerenjaar, Europees jongerenhoofdstad -

Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad

zaterdag 5 maart 2011 11:14
Spread the love

816 kinderen tussen 6 en 12 jaar van 9 Antwerpse scholen kwamen vrijdag in een fleurige Murga Carnavalsstoet naar het Antwerpse Centraal Station. Leerkrachten en kinderen van de lagere school werden ondergedompeld in het Murga-concept (www.murga.be).

Er werd in de scholen de voorbije weken hard gewerkt aan zotte kostuums, danspasjes en liedjes; en dit met als thema ‘Europa’ om op een creatieve manier te visualiseren wat ‘Europa’ voor deze leerlingen betekent.

In het station werden de leerlingen getrakteerd op een spectaculaire muziekshow van La Murga Armada featuring Bart Peeters. De ‘Armada’ bigband bracht een smeltkroes van muziekgenres en maakte voor deze gelegenheid een show op kindermaat.

take down
the paywall
steun ons nu!