Rood en blauw kleuren West-Vlaanderen

vrijdag 4 maart 2011 18:16
Spread the love

Op verschillende plaatsen in West-Vlaanderen, van Oostende langs Brugge, Roeselare, Ieper tot Kortrijk, stuurden de vakbonden via ‘filterblokkades’ het verkeer in en om de bedrijfsterreinen behoorlijk in de war. Kilometers lange files waren het gevolg.

De werknemers van verschillende sectoren schaarden zich achter de ordewoorden van de twee actievoerende vakbonden. In Kortrijk, Brugge en Oostende reden bijna geen bussen.

In verschillende bedrijven werd gestaakt bijvoorbeeld in Vesuvius, Daikin en Proviron of waren de werkwilligen beperkt zoals bij Mc Bride, Quadrant, Pemco, CNH, Wema, Bombardier, Bekaert, Betafence, Vandewiele, Sedac,…

Op het industrieterrein in het Kennedypark in Kortrijk verzamelden zich een 300-tal ABVV’ers en een 50-tal leden van ACLVB. Ze hielden er een piket en deelden borrelnootjes uit aan de werkwilligen. Onder hen waren er ook ACV-militanten…zonder petje of sjaal.Op vraag van de ACV-leiding mocht er geen groen te bespeuren zijn.

Aan het piket van Kortrijk werd er een vrouw aangereden tijdens het uitdelen van ‘borrelnootjes’ en pamfletten. 

take down
the paywall
steun ons nu!