Rood en blauw kleuren West-Vlaanderen

vrijdag 4 maart 2011 18:16
Spread the love

Op verschillende plaatsen in West-Vlaanderen, van Oostende langs Brugge, Roeselare, Ieper tot Kortrijk, stuurden de vakbonden via ‘filterblokkades’ het verkeer in en om de bedrijfsterreinen behoorlijk in de war. Kilometers lange files waren het gevolg.

De werknemers van verschillende sectoren schaarden zich achter de ordewoorden van de twee actievoerende vakbonden. In Kortrijk, Brugge en Oostende reden bijna geen bussen.

In verschillende bedrijven werd gestaakt bijvoorbeeld in Vesuvius, Daikin en Proviron of waren de werkwilligen beperkt zoals bij Mc Bride, Quadrant, Pemco, CNH, Wema, Bombardier, Bekaert, Betafence, Vandewiele, Sedac,…

Op het industrieterrein in het Kennedypark in Kortrijk verzamelden zich een 300-tal ABVV’ers en een 50-tal leden van ACLVB. Ze hielden er een piket en deelden borrelnootjes uit aan de werkwilligen. Onder hen waren er ook ACV-militanten…zonder petje of sjaal.Op vraag van de ACV-leiding mocht er geen groen te bespeuren zijn.

Aan het piket van Kortrijk werd er een vrouw aangereden tijdens het uitdelen van ‘borrelnootjes’ en pamfletten. 

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!