Nieuws, Antwerpen, Lokaal, Stampmedia, Kinderen, Antwerpen, Patrick Janssens, Leen verbist, Antwerpen europese jongerenhoofdstad, Bart Peeters, Aeyc, Cosmogolem, Koen vanmechelen, Konigin Paola ziekenhuis, La murga Armada -

Kleurrijke bende geeft aftrap Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad

Vrijdag 4 maart gaven achthonderd kinderen het startschot van Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad (AEYC). Samen met burgemeester Patrick Janssens en schepen van jeugd Leen Verbist telden ze af naar een jaar vol evenementen en projecten.

vrijdag 4 maart 2011 20:43
Spread the love

Om de officiële start van AEYC te vieren, zakten ongeveer achthonderd verklede kinderen van zes tot twaalf jaar af naar het Centraal Station van Antwerpen. Daar werden ze opgewacht door Ketnetwrappers Véronique en Peter. In de inkomhal van het station genoten de kinderen van stunts van Ell Circo d’Ell Fuego. De bigband La Murga Armada en Bart Peeters trakteerden alle aanwezigen op muziek en dans. In de namiddag vierden schepen Verbist en de Murga de start van AEYC ook in het ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis.

“Dat Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad is, is de kroon op ons jeugdbeleid”, vertelt schepen van jeugd Leen Verbist. “Het leuke is dat we door het Europees Jongerenforum verkozen zijn. We tillen dit jaar het jeugdwerk op een hoger niveau. Nadien zullen we bekijken of dit haalbaar blijft.”

Op het Koningin Astridplein staat tot 1 april een Cosmogolem, een houten reus van vier meter groot. “Symbolisch is een cosmogolem een redder en helper”, verklaart kunstenaar Koen Vanmechelen. “Nu staat hij voor de kinderrechten en kunnen kinderen er wensen in stoppen. Er zijn zesentwintig cosmogolems in de wereld. Op linkeroever zullen verschillende jongeren een grotere golem bouwen, die op het water zal staan.”

© 2011 – StampMedia – Nele Lauryssen

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!