Dj Mystique speelt op 5 maart in Antwerpen Centraal
Cultuur, België, Antwerpen, Lokaal, Stampmedia, Centraal Station, Antwerpen, Antwerpen europese jongerenhoofdstad, Aeyc, Club centraal, DJ Mystique -

Club Centraal is toplocatie voor dj Mystique

Dj Mystique draait zaterdag 5 maart op Club Centraal, het openingsfeest van Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad (AEYC). Hoewel hij deze maand ook in Miami draait, moet het Centraal Station van zijn thuisstad niet onderdoen. “Draaien in Antwerpen-Centraal is een unieke ervaring.”

vrijdag 4 maart 2011 10:23
Spread the love

Dinsdag 22 maart draait de Antwerpse dj Mystique op Nikki Beach in Miami. “Dat is echt wel een toplocatie, ik ben heel benieuwd wat het gaat geven. Het is trouwens ook de eerste keer dat ik in Amerika draai”, zegt Mystique. Toch betekent ook een evenement als Club Centraal nog veel voor de dj. “Het is misschien niet echt een professionele uitdaging, maar het Centraal Station is echt een speciale locatie voor een feestje. Het is een beetje als mogen draaien in de Lotto Arena. Bovendien ben ik geboren en getogen in het centrum van Antwerpen, dat geeft het toch iets extra’s.”

Hoewel hij het Centraal Station een toplocatie vindt, is de plek van een optreden niet altijd het belangrijkste. “Dat mensen uit de bol gaan, dat is het belangrijkste voor mij. Daarom draai ik liever in jeugdhuizen of cultuurcentra. De sfeer is daar meer ontspannen en het volk is altijd superenthousiast als ik kom draaien. Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad is volgens mij dan ook een leuk initiatief.”

Zo’n twaalf jaar geleden begon dj Mystique met muziek. Hij was dj bij een hiphopgroepje. Na lange tijd in jeugdhuizen en cultuurcentra te hebben gedraaid, rolde hij ook binnen bij discotheken en festivals. In december stond hij nog drie weken op nummer 43 in de Vlaamse ultratop met het nummer ‘Bang’ dat hij samen met dj Rebel maakte. In de iTunes Dance Top stond het nummer in de top tien. Zijn stijl omschrijft hij zelf als ‘urban eclectic’: een mengeling van stijlen met hiphop als grondslag.

© 2011 – StampMedia – Nele Lauryssen

take down
the paywall
steun ons nu!