De nieuwe A-kaart heeft niets dan voordelen.
Nieuws, Samenleving, Cultuur, Antwerpen, Jongeren, Lokaal, Stampmedia, Antwerpen, Antwerpen europese jongerenhoofdstad, A-kaart, Aeyc, Bibliotheekkaart, Korting, Omniostatuut, Zwemkaart -

A-kaart brengt cultuur dichter bij jongeren

De A-kaart is een nieuwe (rode!) kaart voor alle Antwerpenaars. Ze zal dienen als bibliotheekkaart, zwemkaart of zelfs studentenkaart, maar ook het Omniostatuut (voor mensen met een laag gezinsinkomen) komt erop te staan. Zo moet je maar één kaart tonen. Maar ook jongeren kunnen geld besparen met de A-kaart.

vrijdag 4 maart 2011 09:36
Spread the love

Bij de aankoop van de A-kaart (gratis voor -18-jarigen, voor volwassenen drie euro) krijg je direct een paar voordelen cadeau. Eén gratis zwembeurt, drie euro korting op je jaarabonnement in de bibliotheek en een gratis bezoek aan een stedelijk museum. Daarnaast krijg je in de stadswinkel nog een mooie poster op A3-formaat met de Antwerpse skyline of met De Duiker erop. Maar je kunt ook in een aantal cultuurcentra gratis naar de film.

Punten sparen voor voordelen

Eenmaal in het bezit van de A-kaart, kan je punten beginnen sparen door de kaart te gebruiken bij de verschillende partners. Vanaf tien punten kan je ze omruilen voor voordelen zoals een gratis zwembeurt, twee euro korting op je museumticket of twee euro korting bij aankopen in de museumshops en in de stadswinkel. In de Antwerpse cultuurcentra krijg je een korting van twee euro op je ticket. Dat geldt voorlopig enkel nog aan de kassa zelf, niet online.

Evenementen Jongerenhoofdstad

De A-kaart wordt later in het jaar nog gebruikt voor een groot spel in het kader van Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad (AEYC) waarmee je punten kan verzamelen in heel Antwerpen. Jongeren moeten dan inchecken op de evenementen van AEYC en als je op een plek de meeste punten hebt, word je virtueel eigenaar van die plek. Wie op 20 november de meeste plekjes in Antwerpen heeft, wint een grote prijs.

Enkele films en voorstellingen waar je punten kan sprokkelen:

  • Zaterdag 5 maart, 20.30 uur: Mundial Night met mestizoband Café con Leche, funkgroep Nilfisq, dj legend Groove Merchant, de eclectische dj Sugar Charlie en de dj’s Turntable Dubbers. In cc Deurne, www.ccdeurne.be.
  • Woensdag 30 maart, 20.15 uur: ‘Shutter Island’, een thriller van Martin Scorcese over twee politiemannen (Leonardo DiCaprio en Mark Ruffalo) die een zaak moeten oplossen in een psychiatrische inrichting op een afgelegen eiland. In Nova, www.nova-kiel.be.
  • Dinsdag 5 april, 20.15 uur: ‘Ondine’ is een hedendaags sprookje van Neil Jordan over de Ierse visser Syracuse (Colin Farell) die op een dag een vrouw tussen zijn netten vindt. Is zij, zoals ze zelf beweert, een waternimf? In cc Deurne Rix, www.ccdeurne.be.
  • Zaterdag 9 april, 20.15 uur: Youssef El Mousaoui komt met zijn derde onemanshow Child’s Play naar het Kiel. De kersverse vader heeft het over de valkuilen en de geheimen van het vaderschap. Kinderspel? In Nova, www.nova-kiel.be.
  • Vrijdag 15 april 2011, 20.30 uur: Steven Mahieu won zowel de juryprijs als de publieksprijs van de Humorologie 2011. In Casa Louisa, www.casalouisa.be.
  • Woensdag 27 april, 20.15u: ’Turquaze’, een drama van Kader Balci, over drie Turkse broers die na de dood van hun vader hun leven proberen te hervatten. In cc Merksem, www.ccmerksem.be.

Surf voor meer info en alle partners van de A-kaart naar http://a-kaart.antwerpen.be.

© 2011 – StampMedia – Liesbeth Vermaercke

take down
the paywall
steun ons nu!