Brussel, Stampmedia, Muziek, AB, Cd-voorstelling, Pascal deweze, The future dead, The galacticos -

The Galacticos stellen debuutalbum voor in AB

The Galacticos presenteerden 22 februari hun eerste album ‘Paint This Town Rad’ in de Ancienne Belgique. In het voorprogramma speelden The Future Dead, die de dag ervoor hun albumdebuut uitbrachten.

vrijdag 25 februari 2011 17:58
Spread the love

The Galacticos speelden in de kleine en gezellige AB Club. Voor de jonge rockgroep is ‘Paint This Town Rad’ hun eerste album na hun debuut-ep ‘EP Phone Home’ begin 2009. Ook The Future Dead stelden hun album voor. Hun cd ‘Ways Of New Amusement’ was de dag voordien verschenen. Producer Pascal Deweze van Broken Glass Heroes werkte mee aan beide debuten.

Interactieve videoclip

De muziek van The Galacticos is volwassener geworden. De nadruk ligt nu meer op rock dan op pop. Het album heeft wel geen duidelijke stijl. “Maar moet dat dan altijd?”, vraagt bassist Vincent Loenders zich af. “We experimenteren nu eenmaal graag.” Dat is alvast te zien aan hun interactieve videoclip van ‘Aunt Mary’. Daarin kan de kijker kiezen of de bandleden oud of jong zijn, in welk seizoen ze spelen en welke ‘mood’ ze hebben. “In het totaal hebben we de song vierentwintig keer moeten overdoen”, zegt zanger en gitarist Thibault Vaninbroukx. “Het was een zot idee dat we hebben uitgewerkt na een brainstormsessie.”

Drumsticks in brand

Hun album werd gelanceerd op 14 februari (Valentijn, nvdr.). “Dat was een marketingstrategie”, grapt drummer Jan Geelen. “We willen op ons gemak het muzieklandschap veroveren en hopen dat steeds meer mensen ons leuk gaan vinden”, klinkt het bij Thibault Vaninbroukx. De bandleden studeren nog en de combinatie met de muziek is soms moeilijk voor hen.

“Hoe het allemaal begonnen is? Tja, vroeger maakten we muziek om onze tijd op te vullen en nu zitten we hier”, gaat de zanger verder. Ondertussen wonnen ze wel Limbomania in 2007 en waren ze Humo’s Rock Rally-finalist in 2008. Dat Focus Knack ze in de top vijf van de meest belovende Belgische bands plaatste, geeft ze geen extra druk. “We doen gewoon ons eigen ding”, zegt Vincent Loenders. Ze durven dan ook wel eens hun materiaal slopen of hun drumsticks in brand te steken. Uiteindelijk bleef in de AB alles intact. Al waren ze met drie paar drumstokjes wel voldoende voorbereid.

© 2011 – StampMedia – Tekst: Sander Carollo, Foto: Pauline Poelmans

take down
the paywall
steun ons nu!