Patrick Develtere is voorzitter van het ACW: “We bedanken vandaag onze vrijwilligers voor alles wat zij doen. Het ACW, dat is 250.000 vrijwilligers die zich dag in dag uit inzetten in de verschillende verenigingen op verschillende niveaus. Onze vrijwilligers zijn de pols van de samenleving. Door hen weten we wat er leeft bij de mensen en wat de lokale noden en problemen zijn: armoede, eenzaamheid bij senioren, waar er nood is aan sportinfrastructuur enzovoort.”

“Politici moeten aandacht hebben voor de vrijwilligers. Dat kan door respect te hebben en ruimte te laten voor de vrijwilliger en die te ondersteunen waar nodig. De overheid moet niet altijd het initiatief overnemen en het gras voor de voeten van de vrijwilliger wegmaaien.”

Reportage, Nieuws, België -

ACW zet vrijwilligers in de bloemetjes

vrijdag 25 februari 2011 20:53
Spread the love

Het ACW, de koepel van christelijke werknemersorganisaties, zette vrijdag in Antwerpen, aan de vooravond van de week van de vrijwilliger, haar vrijwilligers in de bloemetjes. Het ACW is met zo’n 250.000 actieve vrijwilligers dé vrijwilligersbeweging bij uitstek. Vlaanderen is in Europa één van de koplopers op vlak van vrijwilligerswerk. Eén op vijf Vlamingen is vrijwilliger.

take down
the paywall
steun ons nu!