Cultuur, Das pop -

Luisterpost: Nieuwe Das Pop-cd verschijnt op 8 maart bij Humo

Op vrijdag 8 april 2011 verschijnt ‘The Game’, het vierde album van Das Pop. Maar op dinsdag 8 maart zit er al een special edition van ‘The Game’ bij het weekblad HUMO, met een door Kamagurka ontworpen cover. Die versie is zo goed als dezelfde van de cd, minus één nummer, bevestigde het Das Pop-kamp.

donderdag 24 februari 2011 20:20
Spread the love

Natuurlijk is het geen primeur, we denken maar aan Prince of recent nog de nieuwste van Trijntje Oosterhuis bij de Volkskrant in Nederland (goed voor 750 000 exemplaren!), maar het blijft nog steeds opmerkelijk dat een groep zijn plaat gewoon combineert met een ander product. De verkoopcijfers liggen telkens een pak hoger dan bij de gewone’ uitgaven en zijn dus zeker geen slechte zaak in deze barre tijden voor de omzet van cd’s. 

Ondertussen laat de band zich ook op het net niet onbetuigd. De Gentenaars postten de afgelopen dag anonieme korte videoclips op facebookpagina’s van bevriende groepen als Goose, Soulwax, The Van jets, School is Cool. Bedoeling was de nieuwe single van de groep die vandaag voor het eerst kan gehoord worden, te promoten. De single is tevens de voorbode en titelsong van de nieuwe plaat van Das Pop die blijkbaar door Humo wordt weggegeven, één maand voor de officiële release.

‘The Game’ werd geschreven, opgenomen en geproduceerd door Bent van Looy (inderdaad die van ‘De Slimste Mens), Reihard Vanbergen, Niek Meul en Matt Eccles. De in Amerika opgenomen en in de Bahama’s gemixte plaat laat een nieuw groepsgeluid horen dat meer naar de powerpop neigt en ook valt nu de Nieuw-Zeelandse drummer Matt Eccles voor het eerst te horen.

Opvallend is dat de leden benadrukken dat de songs ontstaan zijn nadat de vorige plaat werd uitgebracht. De reden daarom wordt verklaard door Bent Van Looy: ‘Om te voorkomen dat we een plaat met ‘oud materiaal’ zouden uitbrengen, spraken we af in 2004 dat we tot de release van het album “Das Pop” geen nieuwe songs zouden maken. Dat die release  5 jaar op zich zou laten wachten, had niemand kunnen voorzien. Toen we eindelijk in november 2009 Niek’s studio ingingen was het alsof de kurk van een champagnefles knalde die 5 jaar lang was geschud. ‘The Game’ is onze muzikale blitzkrieg; het zat er in, het moest eruit en het ging razend snel.’

De titelsong ‘The Game’ valt vanaf vandaag, 24 februari, op radio te horen. Vanaf vrijdag 25 februari is de single ook beschikbaar op iTunes. 

De nummers:

1 The Game

2 Skip The Rope

3 Flowers In The Dirt

4 Girl Wolf

5 Fair Weather Friends

6 Wronging The Rights

7 I Me Mine

8 The Thunder

9 Gold

10 A Kiss is not a crime 

11 Yesterday

Op vrijdag 15 april 2011 stelt Das Pop ‘The Game’ voor in de Brusselse Ancienne Belgique. 

http://www.abconcerts.be/nl/concerten/p/detail/das-pop-15-04-2011 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!