Lokaal, Stampmedia, Genk, Limburg, Genk, TVL, TV Limburg, Mediacafé -

Eerste TVL Mediacafé opent in Genk

De stad Genk en TV Limburg starten met een nieuw concept: het TVL Mediacafé. Op deze manier willen ze de media dichter bij de mensen brengen en ook beter inspelen op de actualiteit.

woensdag 23 februari 2011 18:08
Spread the love

Genk was al pionier van de stadstelevisie op TVL in 2000. Nu pakt ze ook als eerste uit met een TVL Mediacafé. “We willen het concept nieuwsgaring actiever maken in Genk”, zegt burgemeester Wim Dries. Aan deze samenwerking is er ook een technisch voordeel, want door de glasvezelverbinding kan er rechtstreeks worden overgeschakeld van de studio in Genk naar de studio in Hasselt.

“Op die manier kan er veel meer nieuws gemaakt worden”, zegt Dries. “Daarnaast hebben we door deze liveverbinding ook meer tijd om reportages af te werken. Nu kan er langer gefilmd en gemonteerd worden voordat we de beelden live naar TVL sturen. Daarvoor hadden we maar een beperkte tijd, omdat alles op tijd in Hasselt moest geraken”, voegt Dries er nog aan toe.

Geen geluidshinder

Het Mediacafé komt in hetzelfde gebouw als de openbare bibliotheek. Het wordt een studio met horecagelegenheid, zodat bezoekers televisie vanop de eerste rij kunnen beleven. De bezoekers van de bibliotheek zullen geen geluidshinder ondervinden. “Er was altijd al een aparte ruimte voorzien in het gebouw voor een leescafé”, verduidelijkt Dries.

Wanneer het Mediacafé nu juist opent is nog niet zeker. “We zouden liefst starten met dit concept op de dag van Genk On Stage, maar er zijn nog veel verbouwingswerken”, aldus Dries. Het is wel de bedoeling dat het café voor 1 juli van start gaat.

Drie jaar

Het samenwerkingsverband tussen Genk en TVL loopt over drie jaar. Daarnaast is het contract ook drieledig volgens de Genkse burgemeester. “Zo heeft onze stadstelevisie een eigen programma op TVL en heeft de stad een vaste plek in de media. Daarnaast wordt Genk ook gepromoot op TVL.”

Nieuwe initiatieven

Naast de bouw van een studio in Genk, is de aanwezigheid van Genk op TVL doorgelicht en veranderd. Vanaf 23 maart start de stad met een nieuwe programmareeks ‘Doe het in 3600’ (naar de postnummer van Genk, nvdr.) als voorloper van andere exclusieve formats en reeksen die de stad dit jaar uitbrengt.

Elke week zullen twee willekeurige kandidaten het tegen elkaar opnemen in een spannend duel op verschillende locaties in Genk. Opdrachten moeten binnen de 3600 seconden worden uitgevoerd. De winnaar kan rekenen op een ‘Iedereen Genkt’-geschenk. Daarnaast is de stad partner van Limburg@Work, participeert ze in het nieuwe magazine ‘Dag Limburg’ en worden er reclamespots uitgezonden in de nieuwslus.

© 2011 – StampMedia/Xios – Goele Theunis

take down
the paywall
steun ons nu!