Seppe Smits ontvangt zijn cartoon van Koen Helsen.
Antwerpen, Sport, Stampmedia, Antwerpen, Snowboarding, Seppe smits, Koen helsen -

Nuchtere Seppe Smits gehuldigd voor snowboardprestaties

Koen Helsen (Open VLD), gedeputeerde voor sport, huldigde maandag 21 februari snowboarder Seppe Smits (19) in het provinciehuis van Antwerpen. Smits kreeg een cartoon van zichzelf voor zijn opmerkelijke sportprestaties. “Ik voel me niet anders nu ik goede resultaten haal, snowboarden is puur plezier voor mij.”

dinsdag 22 februari 2011 16:31
Spread the love

Op 15 januari haalde Seppe Smits een bronzen medaille op het Wereldkampioenschap ‘Big Air’ in Barcelona. Acht dagen later werd hij in het Spaanse La Molina wereldkampioen ‘Slopestyle’, een spectaculaire discipline waarbij je verschillende sprongen moet maken en terwijl je een parcours afwerkt. In München haalde hij op 12 februari nog zilver.

Op de grond

“Het gaat plots snel voor mij, maar ik geniet er met volle teugen van”, vertelt Smits. “Het doet me een groot plezier dat de provincie Antwerpen mijn prestaties volgt en mij daarvoor huldigt. Dat is toch een teken dat er steeds meer aandacht is voor het snowboarden, hopelijk blijft het groeien.”

De jonge snowboarder gaat na alle goede resultaten niet zweven. “Iedereen vraagt me steeds hoe ik me nu voel na alle medailles, maar ik voel me helemaal niet anders. Ik probeer met mijn beide voeten op de grond te blijven. Bij elke wedstrijd streef ik naar zo goed mogelijke resultaten, maar snowboarden is voor mij puur plezier maken met mijn maten”, aldus Smits.

De wereld rond

Smits is net terug uit Oslo. Daags na de huldiging neemt hij alweer het vliegtuig naar Japan, daarna reist hij door naar Amerika en vervolgens naar Frankrijk. “Ik ben zo’n zeven tot acht maanden per jaar in het buitenland om te snowboarden. Ik heb een volledig andere levensstijl dan mijn leeftijdsgenoten, maar ik reis de wereld rond en snowboard en dat vind ik geweldig. Van heimwee heb ik nooit last. Ik heb mijn vrienden hier, maar de snowboardwereld is eigenlijk één grote vriendengroep.”

Over wat hij nog wil bereiken moet Smits niet lang nadenken. “Mijn grootste ambitie is natuurlijk de Olympische Spelen in 2014. Verder wil ik gewoon nog zoveel en zo lang mogelijk snowboarden.”

© 2011 – StampMedia – Nele Lauryssen

take down
the paywall
steun ons nu!