La Libre: coververhaal over levering van Waalse wapens aan Libië (foto: LaLibre.be)
Nieuws, Afrika, Economie, België, Libië -

Waalse wapens in Libië?

Werden betogers in Libië gedood met wapens die vanuit Wallonië werden geleverd aan het regime van kolonel Muammar Khaddafi?

maandag 21 februari 2011 15:45
Spread the love

Een artikel in La Libre Belgique (21 februari 2011), verwijzend naar een verslag van de Belgische Liga voor Mensenrechten, schrijft dat in juni 2009 de toenmalige Waalse gewestregering – in lopende zaken – een contract goedkeurde tussen FN-Herstal en de Libische overheid over de levering van wapens voor 11,5 miljoen euro. Dat leidde toen tot protesten in ons land.

De levering sloeg op handwapens: 367 geweren van het F2000-type, 367 P90, 367 pistolen 5.7, 50 luxepistolen, 30 Minimi, 22.000 granaten voor lichte mitrailleurs en voor 1.134 miljoen aan munitie voor deze wapens.

Normaal zou na deze eerste bestelling een tweede, veel grotere (voor meer dan 100 miljoen euro) zijn gevolgd, maar de Libiërs zouden deze uiteindelijk in Rusland hebben geplaatst, vanwege de protesten in België.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!