Nieuws, Afrika, België, Sociaal protest, Libië, Kolonel Muammar Khaddafi, Opstanden -

Solidariteitsactie aan de Libische ambassade

maandag 21 februari 2011 10:15
Spread the love

Brussel – Na een betoging op zondag 20 februari aan de Marokkaanse ambassade in Brussel trok een grote groep betogers naar de Libische ambassade om ook daar samen met de aanwezige Libiërs hun solidariteit te betonen met de demonstranten in Libië. De opstand wordt er hevig onderdrukt door het regime. Volgens de laatse berichten zijn er al meer dan 200 doden gevallen.

Het was een korte maar krachtige actie aan de Libische ambassade. Veel woede bij de Libische betogers over de harde aanpak van de opstand in Libië.

“We zijn solidair met onze Libische broeders. Het is verschrikkelijk wat er zich nu afspeelt in Libië. Jonge mensen worden massaal afgeslacht door het regime”, zegt Fathi van de Libyan Working Group.

“Ze zeggen tweehonderd doden, maar dat is een zware onderschatting volgens mij. Libië is momenteel volledig afgesloten van de buitenwereld. Geen enkel media heeft nog toegang. We wachten af om de echte informatie te krijgen. Libië is momenteel een grote openluchtgevangenis voor alle Libiërs, alleen Khaddafi heeft de sleutel.”

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!