Antwerpen, IPA 2011-2012, Ontwerp-IPA, Het inter-professioneel akkoord, ABVV-regio Antwerpen, De minimumlonen, De arbeiders- en bediendestatuten -

Antwerpen ABVV-betoging tegen ontwerp-IPA

maandag 21 februari 2011 10:58
Spread the love

Vrijdag 18 februari 2011 betoogde het ABVV in Antwerpen tegen de uitvoering van het IPA (het inter-professioneel akkoord). Met deze beslissing tot actie gaf het bureau van ABVV-regio Antwerpen gehoor aan de federale oproep, nadat vorige week het ontwerp van IPA door een meerderheid van de werkende bevolking werd verworpen.

“In de Antwerpse regio deden de arbeidersvakbonden in vele bedrijven reeds zware inspanningen om het statuut van hun leden te verbeteren,” zegt Bruno Verlaeckt, voorzitter van ABVV-regio Antwerpen. “De arbeiders betaalden daar reeds een prijs voor. We kunnen dan ook niet toelaten dat de regering dit ontwerp van IPA overneemt en de bedienden aan bescherming moeten inleveren, terwijl de arbeiders er slechts minimaal op vooruit gaan. Een vooruitgang die dan nog eens door de gemeenschap gefinancierd zou worden.”

Voor de socialistische vakbond in Antwerpen moet er opnieuw onderhandeld worden over het wegwerken van deze schandalige discriminatie.

take down
the paywall
steun ons nu!