De Frietrevolutie op de Groenplaats in Antwerpen
Nieuws, België, Frietrevolutie -

De Frietrevolutie op de Groenplaats in Antwerpen

In Antwerpen werd de Groenplaats ingepalmd voor een feest met DJ's en gastoptredens.

vrijdag 18 februari 2011 09:06
Spread the love

DeWereldMorgen.be

Ons land mag zich vanaf vandaag wereldrecorhouder regeringsvormen noemen. Om middernacht werd de Wisselbeker Regeringsvormen overhandigd door Irak, de vorige winnaar met 249 dagen. België heeft een nieuw wereldrecord gevestigd. Maar wel eentje waarover men beter zwijgt.

In Antwerpen werd de Groenplaats ingepalmd met een spetterend feest met DJ’s en gastoptredens.

Omdat de Shame-betoging geen resultaat heeft opgeleverd, hebben enkele jongeren een nieuwe actie gepland: ‘De Frietrevolutie’. Een revolutie tegen de splitsing van België. Als er op 8 mei nog steeds geen regering is, volgt er een nieuwe betoging.

“Stop met die tunnelvise en probeer elkaar echt te begrijpen. Denk na over wat echt belangrijk is: wie het grootste gelijk heeft of het welzijn van alle burgers? Wat is deze regering van plan? En denk ook eens aan de studenten en jongeren”, klonk het bij de organisatoren.

DeWereldMorgen.be

DeWereldMorgen.be

Jos D’Haese van het platform ‘Niet in onze naam jong’: “Wij komen op straat omdat we niet akkoord gaan met de gang van zaken. Men moet de problemen van de mensen oplossen, niet de mensen tegen mekaar opzetten. Men probeert dit land te breken in twee stukken, men probeert de solidariteit tussen de regio’s te breken.” Hij riep ook op voor de nationale betoging op 8 mei in Brussel.

DeWereldMorgen.be

DeWereldMorgen.be

DeWereldMorgen.be

DeWereldMorgen.be

DeWereldMorgen.be

DeWereldMorgen.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!