Nieuws, Brussel, Hongerstaking, Thomas Bellinck, Vluchtelingen, Sans papiers, Reinhilde Decleir, Dossier:vluchtelingen -

Acteurs en theatermakers steunen hongerstakers

Acteurs en theatermakers steunen hongerstakers
dinsdag 8 februari 2011 21:34

Brussel —  Verschillende acteurs en theatermakers hebben dinsdag in Brussel tijdens een theatrale persconferentie ‘De Gouden Administratiestempel’ uitgereikt. Met de ludieke theatrale actie willen ze de onmenselijke situatie van de mensen zonder papieren, die al 61 dagen hongerstaken, onder de aandacht brengen.

Voor de mensen zonder papieren is dit de tweede hongerstaking  op rij. Bijna allemaal beschikken ze over een voorlopige verblijfsvergunning die om de drie maanden wordt verlengd, maar deze tijdelijke kaart staat hen niet toe om werk te vinden.

take down
the paywall
steun ons nu!