500 betogers in Kortrijk: "N-VA bedriegt u"
Verslag, Nieuws, Politiek, België, IPA 2011-2012, Dossier N-VA -

500 betogers in Kortrijk: “N-VA bedriegt u”

Een stoet van 500 betogers trok maandagavond door Kortrijk. De betoging tegen de politieke impasse was een initiatief van het ABVV. “Veel te weinig mensen weten waar de N-VA echt voor staat”, zegt Erik Van Deursen van het ABVV.

maandag 7 februari 2011 20:21
Spread the love

Men bedriegt u. Met die zin had het ABVV voor de betoging gemobiliseerd. “Te weinig Vlamingen weten waar de N-VA echt voor staat, dat zij bijvoorbeeld het brugpensioen volledig willen afschaffen en dat ze de sociale zekerheid willen splitsen. N-VA komt daar ook te weinig voor uit”, zegt Erik van Deursen van ABVV-West-Vlaanderen.

Is het niet wat laat om daar nu mee af te komen acht maanden na de verkiezingen. “Het is helaas helemaal niet uitgesloten dat er binnenkort nieuwe verkiezingen komen. Wij gaan zoveel mogelijk mensen bewust maken van de verdoken punten in het N-VA-programma”, aldus Van Deursen.

De betogers kwamen uit heel West-Vlaanderen. Er waren ook delegaties uit Moeskroen en Bergen.

Doordat het ABVV vrijdag het sociaal ontwerpakkoord wegstemde, was de betoging ook een waarschuwing aan het adres van de regering en de werkgevers. “De regering mag het akkoord niet opleggen”, aldus Van Deursen.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!