Nieuws, Wereld, Afrika, Twitter, Egypte, Anonymous, Internettoegang, DDOS-aanval, Overheidssites, Operation Egypt -

Anonymous viseert Egypte

Terwijl de Egyptenaren zich woensdag konden verheugen op de gedeeltelijke terugkeer van internettoegang bleek dat de websites van enkele Egyptische overheidsdiensten 'down' bleven ten gevolge van een Distributed Denial of Service-aanval.

donderdag 3 februari 2011 10:00
Spread the love

@AnonymousIRC

“Welcome back to the Internet, #Egypt. Well, except http://www.moiegypt.gov.eg — you stay down. ???? ?? ???? ????? #Jan25 #OpEgypt #Feb4″

Een tweet van het onlinecollectief van activisten voor vrijheid van meningsuiting en expressie, Anonymous, meldde dat het de website van het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken en deze van andere departementen met een DDOS-aanval viseerde.

Verschillende overheidssites bleven hierdoor een tijd onbereikbaar waaronder deze van de president (presidency.gov.eg), deze van Binnenlandse Zaken (moiegypt.gov.eg) en deze van het ministerie van Communicatie en Informatie Technologie (mcit.gov.eg).

Anonymous begon zijn eerste aanvallen tegen de Egyptische overheid op 26 januari, hoewel de aanvallen nutteloos werden nadat het grootste deel van het Egyptische internet door de overheid werd lamgelegd.

Het collectief eiste eerder in een boodschap aan het Moebarak-regime de vrije toegang tot ongecensureerde media voor de bevolking in heel Egypte. Ook zei het collectief te willen verzekeren dat de ‘gruwelijke werkelijkheid’ van het regime, waaronder het Egyptische volk te lijden heeft, onder de aandacht van de internationale gemeenschap blijft.

@AnonymousIRC

“#Mubarak, SHAME on you. The internet cannot do much. But we read on IRC: ‘3200 4 gigabits servers are attacking the president’s website.'”

Tal van activisten uit de internationale onlinegemeenschap nemen deel aan de aanvallen onder de noemer Operation Egypt (#OpEgypt) in reactie op de pogingen van het regime om de aan de gang zijnde protesten neer te slaan en de internettoegang in het land te controleren en te blokkeren.

Linken:

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!