Stampmedia, Genk, Lennert Lenaerts, Schaken -

Lennert Lenaerts (12) wil bij de beste schakers van België zijn

Op 15 januari 2011 in de stadsbibliotheek van Genk nam de jonge Lennert Lenaerts het op tegen heel wat geoefende schakers. Hij speelde al tegen Garry Kasparov en Nigel Short en heeft al een pak overwinningen op zijn palmares. Met een score van 12,5 op 14 ging hij er ook deze keer tegenaan.

maandag 24 januari 2011 12:12
Spread the love

Dat hij vaak achter zijn schaakbord vertoeft, daar bestaat geen twijfel over. Toch spendeert de jonge Lennert ook een groot deel van zijn tijd aan allerhande, normale zaken. Mensen met schaakpionnen vergelijken doet hij bijvoorbeeld niet, maar wat doet hij dan wel wanneer hij geen schaakpionnen aan het verschuiven is? Een hap uit het leven van het jonge talent …

Spelcomputer

Net zoals in de meeste woonkamers staat er ook in die van Lennert een spelcomputer. “Zelf speel ik er niet zoveel op,” licht hij toe, “mijn broers wel. Ik sport liever: voetbal op de eerste plaats, maar ook tennissen en wielrennen.” Door zijn sportieve ingesteldheid is Fifa 2011 momenteel zijn favoriete game op de PlayStation 3. Zijn lievelingsgezelschapsspel is Stratego. Hij speelt het nog geregeld met zijn jongste broertje.

Ondanks alle tijd die naar het schaken gaat vindt Lennert toch nog tijd voor een vriendinnetje. Hij heeft er nog geen gehad maar is wel op zoek. Om met haar net zoveel plezier te maken als dat hij nu doet met zijn kameraden. Want samen met vrienden zijn, dat is voor hem echt plezier maken.

Geen idool

Op de vraag of hij een idool heeft zoals de meeste jongeren, antwoordt Lennert steevast: “Nee, dat heb ik niet. Niet in de schaakwereld, zomin als in de andere sporten. Ik focus me liever op mijn eigen spel. Wel kijk ik vooruit: over vijf jaar wil ik bij de beste van België zijn en op internationaal niveau zou ik graag tussen de vijftig beste staan.”

© 2011 – StampMedia – Tekst: Dries Hendrikx, Foto: Sebastiaan Franco

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!