Verslag, Nieuws, Politiek, België -

Wouter Beke opgeroepen door ‘RVA’

CD&V-voorzitter Wouter Beke kreeg deze week een oproepingsbrief van de RVA in zijn bus. Omdat hij weigert op werkaanbiedingen in te gaan, wordt zijn inschrijving als vertegenwoordiger van het volk geschrapt. Het gaat om een actie van ACV-Limburg.

donderdag 20 januari 2011 15:53

“Op 03/01/2011 heeft onze bemiddelaar u een werkaanbod gedaan. Het ging daarbij om een passende dienstbetrekking volgens artikel 23 van het ministerieel besluit van 26 november 1991.”

“Op 06/01/2011 heeft u onze bemiddelaar laten weten niet op zijn jobaanbod in te gaan. U stelde daarbij dat u de loon- en arbeidsvoorwaarden, alsook de structuur van de onderneming, wenste te veranderen, vooraleer de sollicitatieproef aan te vatten. U zette deze mededeling daarna ook triomfantelijk op allerlei websites en verspreidde ze via digitale sociale netwerken.”

“Sinds 13/06/2010 heeft u trouwens al verschillende werkaanbiedingen geweigerd, waardoor er sprake is van recidivisme.”

Zo kreeg Wouter Beke te lezen. Zijn inschrijving als vertegenwoordiger van het volk werd geschrapt.

Ook de andere voorzitters van de 7 onderhandelende partijen kregen een gelijkaardige brief.

De brieven zijn een actie van ACV-Limburg. Werkgeversorganisaties en sommige politici willen werkzoekenden die in hun ogen niet hard genoeg hun best doen om werk te zoeken, straffen. De voorzitters tonen zich al zeven maanden werkonwillig, klinkt het bij ACV-Limburg.

De brief aan Beke vindt u hier als bijlage.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!