Verslag, Nieuws, Auto-industrie, Actie, Autosalon -

De auto is geen droom maar een nachtmerrie

De auto is geen droom maar een nachtmerrie
maandag 17 januari 2011 18:22

Op zaterdag 15 januari voerde een groep milieuactivisten bij de start van de 89ste editie van het autosalon een ludieke actie. Ze lieten zich inspireren door de slogan van het salon: Drive Your Dream.

In pyjama en gewapend met teddyberen boden de activisten de bezoekers gratis koffie aan. Met deze symbolische actie probeerden ze het publiek wakker te maken uit de droom die door de organisatoren van het autosalon verkocht wordt. Het stijgend aantal auto’s is volgens de actievoerders geen droom, maar een nachtmerrie voor het milieu. De bezoekers mochten ook een slaappil nemen om naïef te blijven dromen.

De actie werd gesteund door de Brusselse Raad voor het Leefmilieu (Bral vzw) en de Franstalige tegenhanger Inter-Environment Bruxelles (IEB).

take down
the paywall
steun ons nu!