Nieuws, Cultuur, Cultuur, Broadcast -

Zangeres van Broadcast overleden

Zangeres Trish Keenan van de Britse experimentele elektronicaband Broadcast is overleden aan de gevolgen van een longontsteking.

vrijdag 14 januari 2011 15:42
Spread the love

Broadcast was sinds 1995 aan de slag en de enige constanten in de groep waren Keenan en haar man. Het geluid van de band werd vaak vergeleken met dat van Stereolab en de groep refereerde in haar muziek vaak naar de sixties van John Barry, Ennio Morricone en de vroegste elektronicacomponisten.

De groep bracht onder meer deze cd’s uit: ‘The Noise Made By People’ (2000), ‘Haha Sound‘ (2003), ‘Tender Buttons’ (2005) en de mini-LP ‘Broadcast and The Focus Group Investigate Witch Cults of The Radio Age’ (2009, een samenwerking met Julian House van Ghost Box) . Muziek van de groep was onder meer te horen in Austin Powers en The L Word.

Het bericht van Keenans dood werd bekendgemaakt op de site van haar platenlabel Warp.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!