Cultuur, Concerten, Youssou N'Dour, Human League, Brian Wilson -

Luisterpost: concertaankondigingen Brian Wilson, Human League, Twilight Singers, Youssou N’Dour, House Of Pain…

Het concertseizoen begint op te trekken. Vandaag werden zowel optredens van Beach Boyslegende Brian Wilson, Afrikaanse superster Youssou N’Dour, de Britse New Wave-legendes Human League, Twilight Singers, Arbouretum, The Young Gods en zelfs het heropgerichte House Of Pain aangekondigd.

donderdag 13 januari 2011 19:37
Spread the love

De aankondigingen beslaan diverse zalen en evenementen. Zo is het voor het exclusieve optreden van het heropgerichte House Of Pain wachten tot het Dourfestival. Dat loopt van 14 tot 17 juli 2011 en kan alvast aankondigen dat het zijn totaalprijs (93 euro) niet gaat verhogen.

Voor Beach Boy Brian Wilson is het zelfs nog wat langer wachten, want de man komt pas op 22 september naar de AB.

Ook in de AB, maar heel wat dichterbij is het optreden op 30 maart van Twilight Singers, de band van Greg Dulli die eveneens een nieuwe plaat uitbrengt.

Nog een paar dagen vroeger is er de nieuwste editie van PIAS NItes. Een tijd terug kondigden we hier al aan dat Faithless op de tweede avond van de PIAS Nites zou optreden. Nu zijn ook de acts van de eerste avond aangekonigd: eighties synthpoppers The Human League, bluesrockers The Jim Jones Revue, indiedance-act Matt & Kim, electronicafolkers Crystal Fighters en dj-sets van Buraka Som Sistema en Aeroplane. De eerste avond heeft plaats op vrijdag 25 maart in de gebouwen van Tour & Taxis en kost 35 euro in voorverkoop. De tweede avond met Faithless (ook in T&T) kost 45 euro in voorverkoop en is op zaterdag 26 maart.

Ook de Botanique maakte vandaag een rist concerten bekend. Daaronder namen als de Amerikaanse indie-singersongwriter William Fitzsimmons (8 februari), het fijne gezelschap Wintersleep (1 maart), Sea of Bees (1 maart), Arbouretum (16 maart) en The Young Gods (13 april). Alle info hier.

Dinsdag 8 maart is er ten slotte een concert van de Afrikaanse superster Youssou N’Dour in de Brusselse BOZAR.

 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!