Samenleving, Antwerpen, Stampmedia, Europa, AEYC2011, Antwerpen europese jongerenhoofdstad, Generatie A, Boondoggle, Alec D'hondt, Jolien Tuyteleers, Kate Bellefroid, Thomas Van Orshaegen -

Generatie A is volledig en startklaar

Dit jaar is Antwerpen de Europese Jongerenhoofdstad. Gedurende het hele jaar zal de stad wemelen van projecten georganiseerd voor en door jongeren. Op het tijdelijke communicatiebureau 'Generatie A' begonnen vier jonge wolven op 12 januari aan hun eerste werkdag.

donderdag 13 januari 2011 12:00
Spread the love

‘Generatie A’ bestaat in het totaal uit zes jongeren en vond een onderkomen in het jongerencentrum Kavka op de Oudaan in hartje Antwerpen. De twee communicatieverantwoordelijken, Leila Kandil en Yannick De Pauw, gingen op zoek naar vier creatievelingen om hun team halftijds en betaald te versterken. Het regende cv’s, maar de knopen zijn inmiddels doorgehakt.

De nieuwe aanwinsten

Alec D’hondt (24), Jolien Tuyteleers (22), Kate Bellefroid (25) en Thomas Van Orshaegen (21) zullen het communicatiebureau bemannen en bevrouwen. Alec studeerde Projectontwikkeling, maar is blij dat hij van zijn hobby, communicatie, tijdelijk zijn job kan maken.

Jolien en Kate solliciteerden samen bij ‘Generatie A’. Ze studeerden beiden Reclamevormgeving en hebben ook het masterdiploma Grafisch Ontwerp op zak. Thomas onderbrak zijn studie Event- en Projectmanagement een jaar om zich toe te leggen op dit project.

Gisteren ging het zestal aan het werk. “We zijn al druk bezig met het bedenken van toffe ideeën om alle evenementen aan te kondigen op een manier die opvalt en de jongeren meteen aanspreekt”, licht Jolien toe. De nieuwe aanwinsten gingen gisterenmiddag al langs bij schepen van Jeugd Leen Verbist voor een informele babbel.

De stad riep de hulp in van het befaamde communicatiebureau Boondoggle om het jongerenreclamebureau te coachen. Boondoggle voerde onder meer de geslaagde campagne rond het babyolifantje Kai-Mook in de Zoo van Antwerpen.

Op 4 en 5 maart vindt het eerste evenement plaats van Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad (AEYC). Een grote murga-stoet zal dan het Centraal Station omtoveren tot een Braziliaans carnavalsfeest.

© 2011 – StampMedia/Lessius – Lien Claes

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!