Solidariteit maakt een cultuur groot
Verslag, Nieuws, Cultuur, België -

Bekende kunstenaars tegen nationalisme in KVS

Kunstenaars als Stefan Hertmans, Stef Kamil Carlens en Maaike Neuville slaan de handen in elkaar voor een artistiek evenement tegen het communautair gekrakeel en de chaos in de Wetstraat. Onder de noemer 'Niet in onze naam' nemen zij en talrijke anderen vrijdag 21 januari het podium van de KVS in.

woensdag 12 januari 2011 09:59
Spread the love

“In onze naam stevenen zij af op de (verdere) tweedeling van het land: tussen rijk en arm en tussen Vlaams en niet-Vlaams. Dan dreigt een sociale en culturele kaalslag, de jungle van ieder voor zich. Dan wordt het eng en guur in ons land”, zo staat te lezen op de website van het initiatief.

Om uiting te geven aan hun ongenoegen over de communautaire twisten treden tal van kunstenaars op in de KVS. Er zal gezongen, gedanst en voorgedragen worden. De volledige lijst van deelnemende artiesten is lang en wordt pas volgende week dinsdag bekend gemaakt op een persconferentie.

De redactie van DeWereldMorgen.be vernam dat onder meer schrijver Stefan Hertmans, muzikant Stef Kamil Carlens, zanger Will Ferdy en acteur Daan Hugaert hun opwachting zullen maken. Dimitri Verhulst schreef een gedicht voor ‘Niet in onze naam’.

De avond is gegroeid uit de oproep Solidariteit maakt een cultuur groot die enkele maanden geleden werd gelanceerd door Dirk Tuypens, Lieve Franssen en Lebuïn D’Haese en ondertussen werd ondertekend door meer dan duizend mensen actief in de kunstwereld.

Het gaat om een Nederlandstalig initiatief. Aan Franstalige kant is er de oproep van Culture et Démocratie. Enkele artiesten die die oproep tekenden zullen ook hun opwachting maken.

Tickets kosten 5 euro. Alle informatie op www.nietinonzenaam.be en www.kvs.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!