CD&V censureert kritische geluiden achterban
Verslag, Nieuws, Politiek, België, Tmd -

CD&V censureert kritische geluiden achterban

Het rommelt bij CD&V. Twee kamerleden lieten al hun ongenoegen blijken over de communicatie van voorzitter Wouter Beke. Een resem ontgoochelde reacties op de website van CD&V werd snel gewist.

donderdag 6 januari 2011 12:07
Spread the love

Volksvertegenwoordiger Stefaan Vercamer schrijft op zijn website dat het politiek bestuur van CD&V gisteren tot de slotsom kwam om verder te onderhandelen. “Het was dus een ja, maar. Dat staat ook zo in het perscommuniqué dat werd uitgegeven, maar blijkbaar is er daar ook in geslopen dat eerst de tekst moest bijgestuurd worden vooraleer verder te onderhandelen. Ik had niet het gevoel dat het bestuur zo ver ging in het formuleren van de opmerkingen…”, aldus Vercamer.

Die ommezwaai zou er gekomen zijn na ultiem overleg met Kris Peeters.

Gisteren schreef Marie De Clerck (dochter van de minister van Justitie Stefaan en schepen in Wevelgem) op Twitter: “Ik ben ontgoocheld in mijn partij. Had nu toch een positief signaal verwacht. Dit land moet vooruit!”

CD&V-kamerlid Jef Van den Bergh antwoordde meteen: “@mdclerck helemaal mee eens! Zucht…”

Alle reacties gewist

Dergelijke ontgoochelde reacties bij de achterban van CD&V waren tot vanmorgen ook te lezen op de website van de partij. Onder het standpunt van voorzitter Wouter Beke stond een lange lijst reacties die allemaal zeer kritisch waren voor het partijstandpunt.

Vanmorgen werden ze allemaal gewist. De mogelijkheid om te reageren werd gedeactiveerd.

Via Google Cache zijn ze helaas voor CD&V-voorzitter Beke wel nog te lezen. De reacties komen blijkbaar vooral van ontgoochelde leden en kiezers die de tactische spelletjes en de Vlaamse koers van de partij beu zijn. Een bloemlezing:

“Hoe kan je nu zo dom zijn? Zowel tactisch als strategisch…
Maar vooral… dit redelijke voorstel is waar de gemiddelde Vlaming (lees: centrum-Vlaming) al lang tevreden mee zou zijn… Wij willen immers dat er G.E.R.E.G.E.E.R.D. wordt. Dringend.
En nu ernst! Aan het werk.
Op mij hoef je niet meer te rekenen.”
———

“Redelijk en verantwoordelijk, het zijn adjectieven die CD&V-politici graag in de mond nemen, maar die alvast niet voor dit standpunt gelden.”

———

is CD&V nu écht de waterdrager van NVA geworden. Ben zwaar ontgoocheld.
———
nooit stem ik (en vele anderen)nog voor zo een onverantwoordelijke partij(aanhangsels van NV A).ik ben zwaar ontgoocheld.jullie hebben één,jaja slechts één ,opdracht:REGEREN !!!
———

“Ik maak me zorgen over dit Vlaanderen . Het werkt niet meer. Zelfgenoegzaam, wereldvreemd en dat ondanks de mooie woorden van Kris Peeters etc. dag per dag welvaart en toekomst verliest op vlakken waar het federale niets mee te maken heeft (Bv onze grijze cellen, mobiliteit …).
Misschien in het licht van de globalisering, gewoon staatshervorming terugdraaien. Kleine gewesten hebben op globaal wereldvlak geen zin en geen schijn van kans om enige economische rol van betekenis te spelen. Enige bescheidenheid is meer dan gepast. Gans Vlaanderen samen is van dezelfde grootte orde dan een stad zoals New York, Tokyo, London.
Bij de volgende verkiezing zal ik hieraan denken of met andere woorden indien niet snel een oplossing en regering komt, de laatste keer voor CD&V gestemd.”
———

“Wij smeken de CD&V om verder te onderhandelen zodat er snel een regering gevormd kan worden die aan de echte problemen werkt. Vergrijzing, pensioenen, werk, zorg, goede statuten in de kinderopvang, … dat zijn de problemen waar wij van wakker liggen. De man in de straat is het beu. Wij als CD&V-leden zijn het beu. Als men er nu niet uitgeraakt, zal men er nooit uitgeraken. Hoog tijd dat er compromissen worden gemaakt, dat er een regering gevormd wordt en het land verder kan. Wij liggen echt niet wakker van het communautaire, hebben er nooit van wakker gelegen. Het lijkt wel of dit vooral een probleem is van de politici.
Ik als onthaalouders vecht al vijftien jaar voor een volwaardig statuut. Ik kijk met een bang hart mijn pensioen tegemoet. Dat zijn problemen die om een oplossing vragen!”

——–

Ik ben diep beschaamd ooit voor jullie gestemd te hebben. Uw populistische houding zal misschien kiezers lokken, maar weet dat u kiezers, die vanuit een sociale bewogenheid uw partij altijd gesteund hebben, voorgoed kwijt bent!

——–

Maak me ook wat ongerust. En merk bij mezelf ook twijfel of ik nog achter het partijstandpunt kan staan. Is het nu een ja of een neen. Een neen zou me zeker doen nadenken of ik de volgende keer nog wel voor de CD&V kies. Ik denk dat de partij goed moet beseffen dat ze naast een sterk Vlaamse en eerder rechtse kant, ook een meer gematigde, wat linksere kant heeft. Ik vermoed dat een belangrijk deel van de 17 % die nog voor de partij heeft gestemd tot dit deel behoort.

——–

Is dit ook het standpunt van Jean-Luc Dehaene, Steven Vanackere, Miriam Thijssen, Mark Eyskens … ?
Word dit standpunt gedragen door het middenveld?
Waar staat de CD&V eigenlijk nog voor?
Ik heb al elke verkiezing op minstens één persoon bij de CD&V gestemd omdat ik geloof in de kracht van personen. Het lijkt echter dat deze personen niet meer relevant zijn bij de CD&V. Ik hoop dat meer mensen zich afkeren van de partijen die niet in staat zijn om tot een onderhandeld compromis te komen. Deze vertoning is gewoon beschamend.

——–

Aan alles wat hieronder staat heb ik weinig aan toe te voegen, behalve dat ik ook een trouwe cd&v-stemmer WAS. Mijn stem en partijkaart zijn jullie ook kwijt.

———

als lid van cd & v en nog meer van het acv vind ik het ontzettend jammer dat we niet inzien hoe belangrijk het is om een regering te vormen. Hoe belangrijk solidariteit is. Dit is het einde van de cd & v. De stemmen zullen verdeeld worden over groen, spa en nva. Het enige wat ik zeker weet, is dat deze laatste partij nooit mijn stem zal krijgen. Vandaar ook mijn diepe teleurstelling. Dit was immers het moment om onze verantwoordelijkheid op te nemen verdorie.

——-

Onwaarschijnlijk standpunt en totaal niet in verhouding met de waarden waar een partij als CD&V voor zou moeten staan. Christendemocratisch is volgens mij ook redelijkheid, solidariteit en een warme samenleving, verantwoordelijkheid op nemen. Van dat alles is nog heel weinig te merken, woest word ik hiervan. Zoveel kortzichtigheid, onvoorstelbaar. Zielige vertoning, uitermate zielig…

——–

Een tijdje geleden heb ik aan nva gemeld dat mijn stem niet meer voor hun was na al hun gepalaver en dat mijn stem naar cdenv ging. Als dit de nieuwe cdenv is, kunnen jullie mijn volgende stem ook vergeten.
Een stelletje losers zijn het aan het worden. Ik dacht dat er verantwoorde mensen bij cdenv zaten, blijkbaar dus niet.

Update

CD&V liet nu ook de cache van Google leeghalen zodat de commentaren ook via die weg niet langer zichtbaar zijn.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!