ACW: “Er mag nu geen breuk komen”
Verslag, Nieuws, Politiek, België -

ACW: “Er mag nu geen breuk komen”

Het ACW, de koepel van de christelijke werknemersorganisaties, wil dat alle politieke partijen die bij de staatshervorming betrokken zijn dadelijk terug met elkaar praten. “Er mag geen breuk komen!”, zegt Patrick Develtere, algemeen voorzitter van het ACW. Dat het ACW zich achter Beke schaart, zoals De Standaard meldde, klopt dus niet.

donderdag 6 januari 2011 17:20
Spread the love

“Het ACW, de koepel van de christelijke werknemersorganisaties, is verbijsterd over de huidige politieke situatie en vraagt aan àlle betrokken politieke partijen om dadelijk terug met elkaar te praten”, zo staat in een persbericht te lezen.

“Iedereen moet zijn wil tot compromis, tot constructief en resultaatgericht werken tonen”, klinkt het verder nog.

Het ACW noemt de nota van Johan Vande Lanotte een “zeer nuttig document”.

“Het ACW stelt wel voor om er dadelijk verder aan te werken en de onvolmaaktheden ervan weg te werken. Een krachtig beleid, dat zich focust op de sociaal-economische en financiële uitdagingen vereist zo snel als mogelijk een stevige regering. Daarom mag er nu geen breuk komen. Alle betrokken partijen hebben nu de verantwoordelijkheid om samen tot een oplossing te komen”, aldus het persbericht.

Kort na de middag hadden De Standaard en Het Nieuwsblad nochtans gemeld dat ACW-voorzitter Patrick Develtere zich achter het standpunt van CD&V-voorzitter Wouter Beke schaarde. 

Blijkbaar had de redactie van De Standaard niet de moeite gedaan even te bellen naar het ACW. Ze haalden die vreemde conclusie uit een kort item met Patrick Develtere in het VRT-journaal van één uur. Het bericht werd kort daarna wel rechtgezet, maar zorgde toch al voor een pak ongeruste reacties van ACW-leden en -militanten.
 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!