Cultuur, Gerry Rafferty -

Luisterpost: zanger Gerry Rafferty (63) overleden

De Britse singer-songwriter Gerry Rafferty, bekend van jaren ’70-hits als ‘Baker Street’ overleed dinsdagochtend 4 januari. Hij werd 63.

dinsdag 4 januari 2011 23:26
Spread the love

De in Schotland geboren zanger was in november opgenomen in het ziekenhuis wegens leverklachten, maar hij sukkelde al veel langer met zijn gezondheid. Gerry Rafferty werd eerst bekend in de jaren ’70 als lid van Stealers Wheel met wie hij de enorme hit ‘Stuck In The Middle With You’ (ook bekend van de nagelbijtende scène uit Quentin Tarantino’s film ‘Reservoir Dogs’) scoorde. 

Daarna ging Rafferty solo en werd hij multimiljonair dankzij het van een fabelachtige saxpartij voorziene ‘Baker Street’ (1978). Het nummer bracht hem 3 decennia later nog steeds meer dan 90 000 euro per jaar op. Ook de LP ‘’City To City’ was een van de grootste successen van de periode. Andere uiterst succesvolle platen waren onder meer ‘Night Owl’ en ‘Snakes and Ladders’. Van Rafferty werd vaak gezegd dat hij de softe rockkant van de seventies belichaamde.

Het laatste decennium leek Rafferty – soms letterlijk – van de aardbodem verdwenen, grotendeels door ’s mans zware alcoholverslaving.

 

take down
the paywall
steun ons nu!