Cultuur, Eva's Sparrow -

Luisterpost: Eva’s Sparrow ‘It Just Happens’

De 22-jarige Eva Trappeniers is gebeten door jazz en singer- songwriters. Samen met een stel knappe muzikanten vormt ze Eva’s Sparrow. De eerste cd ‘It Just Happens’ is sinds kort uit.

dinsdag 4 januari 2011 23:32
Spread the love

Eva’s Sparrow was ons reeds opgevallen door de verfijnde jazzy cover van Blur’s ‘Girls & Boys’ die sinds een paar maand op de radio opduikt. Op haar eerste cd zijn het ook de knappe arrangementen en stem die frapperen.

Trappeniers (in haar familie de mus genoemd, vandaar de naam) werkt op de plaat samen met doorwinterde muzikanten als Bart Van Caenegem (toetsen), Yves Baibay (drums), Patrick Deltenre (gitaar) en bassist Wouter Berlaen. Zij zorgen ervoor dat de sound heerlijk professioneel – maar soms wel wat te gewoontjes – klinkt.

De luisteraar kan het dan ook onmogelijk verhelpen om aan Norah Jones te denken, al heeft het meisje uit Keerbergen genoeg fond om de vergelijking deels weg te wissen.

Dat komt niet alleen door de smaakvolle begeleiding, maar ook door de liedjeskwaliteiten van Trappeniers. ‘Girls & Boys’ is immers de enige cover die hier te vinden valt. Het titelnummer bij voorbeeld is even catchy als wat een crossover-icoon als Boz Scaggs in zijn hoogtijdagen maakte. Het niveau van de jongedames songs maakt duidelijk dat we van deze mus in de toekomst nog meer zullen horen. Graag.

Beoordeling: +++1/2

Grizzly Entertainment Group

jazz/easy listening

 

take down
the paywall
steun ons nu!