Cultuur, Cultuur, Jaune Toujours, Mec yek, Free song -

Luisterpost: Jaune Toujours / Mec Yek ‘Re: Plugged’

Jaune Toujours denkt en speelt ver buiten de hokjes. De Brusselse band staat al jaren voor bruisende muziek uit de hele wereld en laat zich in diverse talen horen. Dat dergelijke avontuurlijke melange (en die van de Romaduo Mec Yek) tegen een remix kan, bewijst ‘Re: Plugged’ met verve.

donderdag 30 december 2010 00:45
Spread the love

Jaune Toujours is een van de parels aan de kroon van onze hoofdstad. De broers Maris & c° maken opzwepende, intrigerende muziek die tegelijk toegankelijk klinkt en toch heel complex tal van invloeden aan elkaar rijgt. 

Je denkt meteen aan calypso als ‘Re: Plugged’ oplegt. Maar dan hoor je de stem van Piet Maris zingen ‘Ici Bruxelles’ en weet je dat je in de caleidoscopische wereld van Jaune Toujours wegzakt. Het welbekende nummer krijgt hier een mooie remix van Pomoxis (er zullen er nog twee volgen op deze plaat). Direct daarop breekt een milde balkangekte door dankzij de remix van Turntable Dubbers die ‘Bienvenue Chez Moi’ tot een feest maken. Daarna volgen er twee tracks van Mec Yek, de twee Romameisjes Katia en Milka Pohlodkova die samen met Jaune Toujours aantreden. Ze worden geremixed door Gaetano Fabri en de Fransman DJ Tagada. 

Verderop zijn er nog remixen van Buscemi, het Canadese No Luck Club (een hoogtepunt met ‘La Rue’), de befaamde Brit Scratchy, de Serviër Shazalakazoo en de Hongaar Superstereo. 

Hoe eclectisch ook de afkomst van de remixers, allen weten ze perfect de brede sound van Jaune Toujours (Piet Maris, Théophane Raballand, Mathieu Verkaeren, Mattias Laga, Bart Maris, Yves Fernandez, Sam Versweyveld en Dirk Timmermans) beet te pakken en er hun geheel eigen schwung aan te geven. 

De uitkomst is dan ook een gul zonnig dansplaatje, met de wereld binnen handbereik.

Beoordeling: +++1/2

Choux de Bruxelles

Piet Maris en Théophane Raballand hebben ook hun eigen project voor kinderen van 3 tot 33 dat ‘Ik & den Theo’ heet. Een gratis download van hun nummer ‘Superhero / Superheld’ vind je tot 31 december hier.

take down
the paywall
steun ons nu!