Nieuws, Wereld, VS, WikiLeaks, Klokkenluiderssite, Amerikaanse diplomatie -

Gezocht: WikiLeaks-verwerkers

DeWereldMorgen.be zoekt vrijwilligers die de op WikiLeaks gelekte documenten willen verwerken tot leesbare artikels.

dinsdag 28 december 2010 14:25
Spread the love

Zoals jullie wellicht allemaal weten, maakte DeWereldMorgen.be plaats op zijn servers voor WikiLeaks. Nagenoeg elke dag komen daar enkele berichten bij uit de ondertussen befaamde “Secret US Embassy Cables”.

Ondertussen staan er zo al 1.897 van de 251.287 gelekte diplomatieke stukken op onze servers. Eigenlijk staat daar nagenoeg alle dagen wel een ‘cable’ bij die de moeite waard is om te vermelden: over patenten op medicijnen, politici, terreur, religie, wapenleveringen, …. De Amerikaanse overheden moeien zich letterlijk met alles wereldwijd.

We denken dat het goed zou zijn als er een ploegje medewerkers die ‘cables’ in de gaten wil houden om er dagelijks een stukje uit puren voor de website.
We zijn dus op zoek naar vrijwilligers die elke week een paar uur tijd kunnen en willen vrijmaken om over die gelekte stukken een artikeltje te schrijven.

Je kunt alvast eens gaan kijken op:
http://wikileaks.dewereldmorgen.be/cablegate.html

In de linkerkolom vind je een overzicht van wat er elke dag is bijgekomen.

Wil je daar aan meewerken, geef dan een seintje aan keltoum@DeWereldMorgen.be

Media maken en ook het ter beschikking stellen van WikiLeaks kost geld. We doen hierbij dan ook een warme oproep aan onze lezers om een bijdrage te leveren om dit alles mogelijk te maken: klik hier.

Alvast hartelijk bedankt!

Het DeWereldMorgen.be-team

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!