Cultuur, Concerten, AB -

Luisterpost: topjaar voor AB

In concertland lijkt de crisis niet echt aan te slaan. De Brusselse muziektempel AB mocht in 2010 immers meer dan 300 000 bezoekers verwelkomen. Een absoluut record in het 31-jarige bestaan.

vrijdag 24 december 2010 01:21
Spread the love

De 300 000 bezoekers kwamen allemaal over de vloer van het gebouw zelf. In totaal organiseerde de AB 329 concerten, waarvan 277 ter plaatse. 157 concerten hiervan (57%) waren uitverkocht. De gemiddelde bezettingsgraad per concert bedroeg 85%. 

In totaal organiseerde de AB 82 Clubconcerten en 195 activiteiten in de Grote Zaal. 82% ervan waren AB-producties, 18% van de concerten werden georganiseerd door derden. Ongeveer 50% van de groepen die de AB programmeerde, waren Belgen. 

Daarnaast mogen nog eens meer dan 30 000 bezoekers gerekend worden voor de outdoor AB activiteiten zoals Boterhammen in het Park, Feeërieën, De Gulden Ontsporing en Broodje Brussel, de namiddagconcerten in The Music Village.

Dit jaar werden er ook zes officiële live @ AB CD’s en/of DVD’s uitgebracht door platenfirma’s: die van Jónsi, Channel Zero, Life of Agony, Jef Neve, The Moon Invaders en Franco Saint De Bakker. 

 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!