Gezocht Zinneke
Verslag, Nieuws, Cultuur, België, Brussel, Zinneke, Zinneke 2012 -

Zinnekes op zoek naar een nieuw thema

In Brussel beginnen de voorbereidingen voor de Zinnekesparade van 2012 stilletjesaan op dreef te komen. In een eerste fase wordt er druk gezocht naar een nieuw thema, maar zelfs bij die zoektocht worden zoveel mogelijk Brusselaars betrokken.

donderdag 23 december 2010 16:45

Neen het is niet het zoekertje van één of andere Brusselaar die zijn zebra kwijtraakte, het zijn de Zinnekes die op zoek zijn naar een thema voor de parade van 2012. Geen grote affiches op reclamepanelen deze keer, maar kleine flyertjes die door een hele ploeg van medewerkers aan de winkelramen worden gehangen.

Het blijkt nog te werken ook. “Voor de vorige parade hadden we 300 inzendingen, nu zijn we amper een week bezig en we hebben al meer dan 200 voorstellen gekregen”, aldus Dis Huyghe, communicatieverantwoordelijke van de Zinnekes. “Het is niet zo veel goedkoper dan affichering via de klassieke borden, maar het natuurlijk veel leuker en directer.”

Tot 17 januari kan iedereen zijn voorstel indienen. Heb je trouwens meerdere voorstellen dan is ook dat geen probleem. Op het hoofdkwartier van de Zinnekes gaan ze al die voorstellen verwerken tot drie à vier voorstellen. Iedereen kan op zijn beurt dan weer stemmen op de website.

De Zinnekes vragen niet zo maar een woord als thema, ze vragen een woord dat aanzet tot maatschappelijke reflectie. Het moet beeldrijk zijn en bovendien ook nog eens zoveel mogelijk meertalig zijn.

Dis Huyghe wist alvast te verklappen dat “van de 200 voorstellen die er nu al binnenliepen er opvallend veel zijn die inspelen op de communautaire crisis, maar dan op zijn Brussels natuurlijk”.

Je kan dus nog tot en met 14 januari jouw idee voor een thema van de Zinnekesparade indienen op www.Zinneke.org

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!