Cultuur, Elektronica, Free song, David Lynch, Boys Noize -

Luisterpost: David Lynch gratis download single

Hij blijft natuurlijk de meester van het onvoorspelbare. Filmmaker maar ook part-time muziekmaker David Lynch bracht deze maand zelfs een single uit die ‘Good Day Today’ heet. Nu is er de gratis dance-versie.

woensdag 22 december 2010 00:20
Spread the love

De single van de vermaarde cineast kan je alleen maar als elektronica klasseren en wordt best omschreven als ‘Kraftwerk in Mulholland Drive’. Lynch zijn stem is zwaar vervormd door de elektronica en de grootste verrassing is dat de single ook nog vrij optimistisch klinkt, al kan Lynch een zekere melancholie niet laten liggen. Ook de b-kant is een ongrijpbaar staaltje elektronica. En voor wie er mocht aan twijfelen: dit is heel anders dan het materiaal van zijn samenwerking met Sparklehorse en Danger Mouse op ‘Dark Night Of The Soul’. Ook de violen van Twin Peakscomponist Angelo Badalamenti zijn hier ver te zoeken.

De single kan onder meer van diverse internetwinkels gedownload worden, maar Lynch geeft van de a-kant nu ook een remix door het bekende elektronicagezelschap Boys Noize weg. Het fijne is dat de heren de single iets dansbaarder maken, maar de spirit ervan mooi bewaren. Die gratis download kan je op RCRD LBL vinden. Veel arty dansplezier.

 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!