Antwerpen, Stampmedia, Antwerpen, Music For Life, Afvalactie, KIDS Linkeroever -

‘t Stad is geen vuilnisbak

Jongerenorganisatie KIDS Linkeroever vzw ging op zaterdag 18 december voor de laatste keer de straat op met een vuilnisbak om voor Music For Life geld in te zamelen.

maandag 20 december 2010 11:10
Spread the love

De kinderen gingen al vijf keer op pad om Linkeroever afvalvrij te maken. Deze keer trokken ze richting ’t Stad. Stagiaire Lieselotte Vergauwen (23): “In het kader van mijn stage moest ik een aantal projecten uitwerken. Zo kwam ik op het idee om een poetsactie op poten te zetten voor Music For Life. Met vuilknijpers en een vuilnisbak maken we de buurt proper. We voorzien alle kinderen van een badge met het logo van Music For Life en plakten het ook op de container.”

Door steunkaarten te verkopen en muffins te bakken, zamelde KIDS vzw al geld in. Voor de afvalophaling en het materiaal kregen ze de steun van Opsinjoren. Zo kon de organisatie zich volledig achter hun project scharen en de kinderen warm maken voor Music For Life. Jeugdwerker Kelly Moons: “Voor de kansarme en allochtone kinderen is het belangrijk dat ze in contact komen met de buurt. Doordat ze het vuilnis opruimen in hun eigen buurt, zien de bewoners dat deze kinderen zich inzetten voor het milieu. Want vaak worden ze in een negatief daglicht geplaatst.”

Maxim (10): “Afvalruimen vind ik helemaal niet vies. Zeker niet als we geld inzamelen voor de Afrikaanse kinderen waarvan de ouders gestorven zijn aan aids.” De kinderen gingen ook al sneeuwruimen en krijgen achteraf een beloning voor hun inspanning. Baitaina (11): Als we vuil ophalen zijn de mensen blij. Ik doe het niet voor de frieten of het kampvuur achteraf, wel omdat de stad proper moet zijn en het geld naar Afrika gaat.”

Kelly Moons: “Momenteel hebben we al iets meer dan 500 euro ingezameld. Hopelijk kunnen we die opbrengst volgende week nog wat optrekken.”

© 2010 – StampMedia – Lizelotte Stroeckx

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!