Nieuws, Samenleving, Lokaal, Noodhulp, Antwerpen, Sociale netwerken, Sociale kruidenier tWinkeltje, ACW Merksem, 18 december -

Sociale kruidenier tWinkeltje officieel geopend

maandag 20 december 2010 11:17
Spread the love

Zaterdag 18 december 2010 opende de sociale kruidenier ‘tWinkeltje’ in de Gildenstraat 10 A in Merksem zijn deuren.
Dit vrijwilligersinitiatief van ACW Merksem kadert binnen vzw Sociaal Winkelpunt ACW en biedt een kwaliteitsvol alternatief voor noodhulp. ‘tWinkeltje’ geeft op emancipatorische wijze hulp, ondersteuning en begeleiding aan mensen in armoede, mensen met een laag inkomen en kwetsbare groepen, en dit ongeacht hun verblijfsstatuut.

Basisproducten zoals voedings-, verzorgings- en huishoudproducten worden verkocht aan een verminderde prijs. Producten worden ook in kleinere hoeveelheden verkocht, zodat men bijvoorbeeld 2 rollen toiletpapier kan kopen in plaats van een hele verpakking.

Naast de winkel is een ruimte waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waaraan verenigingsleven gekoppeld wordt. Hierdoor worden nieuwe sociale netwerken gecreëerd. Een twintigtal vrijwilligers zijn betrokken bij taken als aankopen doen, stockbeheer, aanvullen rekken, voeren van kennismakingsgesprekken met de klanten, winkel openhouden…

In de beginfase is de winkel een halve dag per week open. ‘tWinkeltje’ oordeelt niet zelf wie in aanmerking komt om producten te mogen aankopen, maar werkt op basis van doorverwijzing door toeleiders (sociale diensten).
 

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!