Stampmedia, Antwerpen, Music For Life, Glazen winterhut, Brasschaat -

Glazen Huis in Antwerpen, Winterhut in Brasschaat

In Antwerpen werd op 18 december Het Glazen Huis geopend en als Antwerpen er één heeft, wil Brasschaat natuurlijk niet onder doen. Initiatiefnemers Bart Crikemans en collega Marijke De Wagter bouwen er zelf één. Klein detail: zij gebruiken plastic bekers als bouwmateriaal en noemen het De Glazen Winterhut.

maandag 20 december 2010 10:55
Spread the love

“Toen ik vijf jaar geleden voor het eerst over Het Glazen Huis hoorde, legde ik meteen de link met een huis gebouwd uit bierglazen”, legt Crikemans uit. “Nu het Glazen Huis eindelijk naar Antwerpen komt, kan ik mijn plan uitvoeren. Het idee van de bierglazen heb ik om veiligheidsredenen laten varen. In de plaats daarvan gebruik ik plastic bekers als bouwstenen.”

Hondenhok

Mensen kunnen voor één euro een beker kopen en er hun naam of een boodschap op schrijven. Onze bekers kregen we van Inbev en De Koninck en we hebben er minimum 2.500 nodig om ons huisje af te krijgen. Niet getreurd voor degenen die nog een beker willen kopen als het huis al af is, want we maken er graag nog een hondenhok bij.”

Sensibiliseren

Bart Crikemans werkte eerder samen met zijn vrouw als vrijwilliger in Centraal Afrika. Met het project Brassafric zorgen ze voor onderwijs, gezondheidszorg en opvang voor weeskinderen. Deze ervaring leerde hem hoe noodzakelijk initiatieven als Music For Life zijn. “We zullen ons glazen huis beplakken met foto’s van wezen uit het gebied waar wij gewerkt hebben. Zo zamelen we niet alleen geld in, maar kunnen we mensen ook informeren, want sensibiliseren is volgens ons even belangrijk.”

Daklozen

Het huisje staat vlakbij de kerk van Brasschaat, op het plein waar dezer dagen ook een schaatsbaan staat. “De schaatsbaan blijft staan tot 5 januari en afhankelijk van het weer en de stabiliteit hopen we het huisje ook zo lang te laten staan,” voorziet Crinkeman. “Op die manier wordt onze boodschap des te langer uitgedragen.”

Aanvankelijk wilden de organisatoren de actie houden op het De Coninckplein in Antwerpen. “Omdat er daar veel daklozen rondhangen, wilden we eveneens vieruurtjes en maaltijden uitdelen. Helaas kregen we niet de toestemming om na 22 uur nog verder te bouwen op deze locatie. Daklozen vinden we hier niet, sponsors des te meer.”

© 2010 – StampMedia – Elise Meekers

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!