Antwerpen, Lokaal, Sociale kruidenier, Antwerpen, Merksem, Annemie Verhoeven, Gildenstraat -

Antwerpen: Opening sociale kruidenier ‘t Winkeltje

maandag 20 december 2010 14:55
Spread the love

ANTWERPEN – Sus Schrauwen en Annemie Verhoeven van het ACW openden zaterdag 18 december samen met districtsschepen Koen De Cock ‘t Winkeltje aan de Gildenstraat in Merksem.

Het concept van de sociale kruidenier startte eind 2008 vanuit initiatieven van Welzijnszorg en Welzijnsschakels. Bij deze sociale kruidenier kunnen mensen die het sociaal minder breed hebben terecht voor hun inkopen.

Mensen in Armoede moeten zich kunnen aansluiten als volwaardige partners in onze samenleving. Armoede sluit mensen uit en heeft naast lichamelijke ook sociale en psychische gevolgen. Armoede is een onrecht, het is een structureel en politiek probleem.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!