Antwerpen, Stampmedia, Antwerpen, Music For Life, Breien -

‘Studio Breisel’ verzamelt meer dan 2000 euro

De Breiclub kwam zondag 19 december een laatste keer geld inzamelen op het De Coninckplein in Antwerpen. Het kleine groepje enthousiaste breiers is de laatste weken uitgegroeid tot een ware hype. Tijd voor een korte evaluatie met Lies Lenaerts, één van de initiatiefneemsters van ‘Knitting For Life’.

zondag 19 december 2010 16:45
Spread the love

Elke zondag komt de Breiclub samen in de Kubus van de Permeke bibliotheek. “Aanvankelijk waren we met een klein groepje van vijf breiers, ondertussen zijn we geëxplodeerd tot een groep van gemiddeld twaalf mensen, waaronder enkele Chilleense dames,” vertelt Lies Lenaerts.

“We liepen al lang rond met het plan om iets te doen voor het goede doel. Toen we hoorden dat het Glazen Huis in Antwerpen zou staan, zijn we meteen begonnen met het breien van sjaalsals, mutsen, beenverwarmers, broches, handtasjes enzovoort. Dat is de voorbije weken wel wat uit de hand gelopen. (lacht)” De gebreide accesoires zijn allemaal unieke stukken en dragen het label ‘Knitted For Life” als echtheidsgarantie.

Ongekend succes

De leden van de Breiclub hadden de ambitie om 2000 euro te verzamelen. Vrijdag stond de teller al op 2100 euro en ondertussen heeft de club bijna 2500 euro vergaard.

“We hebben dat succes onder andere te danken aan het winterweer, maar ook aan de promotie die we hebben gekregen van de stad Antwerpen. De stad had onze actie eruit gepikt om ze samen met vier andere initiatieven extra bekendheid te geven. We zijn nu al aan het nadenken over ludieke acties voor volgend jaar. We hopen dat het glazen huis dan terug naar Antwerpen komt!”

Wollen dildo’s

Het aanbod van de Breiclub is enorm uitgebreid. “We maken echt alles,“ vertelt Lenaerts “ Ik heb eens voor een vrijgezellenfeest een wollen penis gebreid, eigenlijk een dildo. Het is echt ongelooflijk wat mensen allemaal breien. Voor de leden van het Glazen Huis heb ik een vlag gebreid met daarop ‘Studio Breisel’. Ik wil ze graag één van de komende dagen persoonlijk overhandigen.”

Brei-acties zijn populair dit jaar zo zullen de medewerkers van het Tropisch Instituut in Antwerpen op dindsdag 21 december wollen kindermutsjes verkopen in het winkelcentrum op de Groenplaats. Geïntereresseerden kunnen er terecht van 10 tot 18 uur.

© 2010 – StampMedia – Marieke Van Cauwenberghe

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!