Mons zoekt (ook Vlaamse) artiesten
Verslag, Nieuws, België -

Mons zoekt (ook Vlaamse) artiesten

De stad Bergen (Mons) lanceert een oproep aan beeldende kunstenaars om deel te nemen aan een stedelijk Artiestenparcours in de loop van de maand mei. De oproep is gericht aan jonge kunstenaars, en dat betekent jonger dan veertig, vandaar de naam van het parcours: ‘Parcours – 40’.

vrijdag 17 december 2010 14:49

Opvallend is dat de oproep ook bedoeld is voor jonge kunstenaars uit Vlaanderen en uit Brussel, en dat de stad van Elio Di Rupo zich op deze wijze voorbereidt om in 2015 Europese Culturele Hoofdstad te zijn.

Het kleine Mons liet al eerder weten dat het voor deze functie gaat samenwerken met andere steden, zoals het nabije Valenciennes in Frankrijk, maar ook naar Gent en naar Brussel wordt gelonkt.

Het Artiestenparcours bestaat er in dat werk van jonge kunstenaars in allerlei privé- en openbare gebouwen zal worden tentoongesteld. Het kan gaan om fotografie, schilder-en beeldhouwwerk, installaties, gravures, design en andere vormen van beeldende kunst. De inschrijving is gratis. Kandidaturen (*) worden tot 1 februari 2011 aangenomen.

(*) Zie daarvoor Bruno Vande Graaf, service de la Culturel de la Ville de Mons, 065/405318, 0473/602727, bruno.vandegraaf@ville.mons.be.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!