Interview, België, Stampmedia, Mode, Fashion, Erik van leuven, Made By Chickies -

Nieuwe kledinglijn Made By Chickies: “Girls just wanna have fun”

Made By Chickies is een grote hit. De eerste kledinglijn van de studentes Evelyne Dumon en Itza Bocken Mendez pakte in juni uit met strikjes en ‘happy’ opschriften. Ondertussen is de nieuwe collectie volop in de maak en leggen de meiden contact met eventuele verkooppunten.

donderdag 16 december 2010 10:34
Spread the love

“Streetwear, old school en heel veel humor.” Zo omschrijven de chickies hun lijn. “Het is wel interessant om na een interview eens na te denken over de vragen die ons gesteld werden, want we weten nooit wat we moeten antwoorden! De stijl van ons label samenvatten in een zin blijft ontzettend moeilijk.”

Nuchtere kijk

Evelyne en Itza, allebei 23 jaar en uit het Leuvense, beleven alles met een grote portie nuchterheid. “We hadden nooit verwacht dat onze eerste lijn zo’n succes zou worden. We zijn ook echt totaal niet bezig met de uitstraling en het imago van onze lijn. We willen ons niet perse onderscheiden van de rest. We doen gewoon waar we zin in hebben en hopelijk onderscheidt ons dat genoeg?” (lachen beide)

Vriendinnen

Evelyne en Itza kennen elkaar al jaren. Allebei ontwierpen ze zelf af en toe al kleding, maar apart van elkaar. Nu hebben ze samen een collectie en dat verandert natuurlijk een groot deel van hun leven, ook hun vriendschapsband. Itza: “We moeten elkaar blijven zien als vriendinnen, ook naast het werk, en daarom spreken we soms echt af van: ‘vanavond gaan we niet over het werk praten’. Best wel vreemd, maar onze vriendschapsband is eigenlijk alleen maar sterker geworden.”

Pauze

“Natuurlijk is het leuk om goede reacties te krijgen en naambekendheid te verwerven, maar na onze eerste collectie waren we allebei even toe aan een stop.” De meiden studeren ook allebei nog. “Itza volgt politieke wetenschappen aan de VUB in Brussel en ik ben nu aan mijn laatste jaar grafische vormgeving bezig” , verduidelijkt Evelyne. “We werkten tijdens onze lessen door en dat werd ons eventjes te veel.”

Next on

“Rond Kerstmis komen we met onze nieuwe collectie op de proppen. De voorbereidingen lopen vlot en de fotoshoot ziet er echt top uit, al zeggen we het zelf! Vanaf januari 2011 liggen onze kleren misschien ook in een paar winkels. Wij zijn alvast super excited! “

© 2010 – StampMedia/Plantijn – Serena Ciavarella

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!