Verslag, Nieuws, Economie, België -

“Delta Lloyd is niet enige bank die af wil van Aldi-klanten”

“Ook andere banken azen enkel nog op die rijke klanten. Delta Lloyd is alleen de eerste bank die het zo duidelijk zegt”, reageert Pia Desmet van de socialistische bediendevakbond BBTK.

dinsdag 14 december 2010 20:37
Spread the love

Aldi-klanten, zo noemt Delta Lloyd de rekeninghouders die ouder zijn dan 35 en geen 75.000 euro op hun spaarrekening parkeren, of die minder dan 1.200 euro per maand opzij zetten. Ben je jonger dan 35, dan moet je als klant van Delta Lloyd Bank minstens een bachelor diploma hebben of zelfstandige zijn.

‘Van mens tot mens’ is de baseline van Delta Lloyd. Alleen geldt dat blijkbaar alleen voor mensen met veel geld. De Aldi-klanten mogen wel een rekening openen, maar zullen voortaan slechts een beperkte dienstverlening krijgen in de kantoren. Voor de meeste verrichtingen zullen ze doorverwezen worden naar een nog op te richten centraal kantoor in Brussel.

Pia Desmet van de socialistische bediendevakbond schrikt niet van het nieuws. “Alle banken azen op hetzelfde gefortuneerde cliënteel. Dat zien we al een tijd. Zo willen ze hun winsten verhogen. Voor de kleine man hebben ze geen oog. Maar zal dat ook lukken als ze allemaal in dezelfde vijver vissen”, vraagt Desmet.

Volgens Desmet beperken andere banken ook hun dienstverlening voor de minder gefortuneerde klanten, alleen schreeuwen ze dat niet van de daken. “Delta Lloyd is zeker niet de eerste bank die dat doet. Alleen zijn ze wel de eerste die het in zo’n duidelijke woorden zeggen”, aldus Desmet.

De vakbonden hebben nog geen zicht op de gevolgen voor de werkgelegenheid.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!